Endre reisevaner med et sykehotell? Da må du finne ut hvordan en syklist tenker!

Dato: 30 Mai 2022

For at et sykkelhotell skal lykkes med å endre folks reisevaner, må det utformes på en måte som stimulerer til bruk. Og det er én kompleks gruppe sykkelhotellet bør tiltrekke seg: syklistene.

Vi kan alle bli syklister. Det er ikke vanskelig. Bare sett deg på sykkelen og trill rundt en stund. Sola skinner. Sykkelstien er feid og fin. Og når du parkerer sykkelen, rett ved inngangen, finner du den akkurat som du forlot den. Hel og ren. Som du sikkert har gjettet, er det bare ett problem med dette bildet: det er nesten aldri sant. Tvert imot, sykling er ganske utfordrende. Det blåser motvind i oppoverbakken. Kjedet hopper av. (For ikke å snakke om når den fatale punkteringen skjer.) Og når du kommer frem, er det vanskelig å finne en sikker parkeringsplass for den verdifulle sykkelen din. Så du lener den mot en vegg og håper på det beste. Når du går tilbake, har noen i beste fall bare kommet borti den. I verste fall møtes du av en tom vegg. Og nå kommer tanken: Jeg har en bil, hvorfor ikke bruke den?

Hvis du jobber med infrastruktur, hvordan kan du da forhindre at ideen om å ta bilen aldri oppstår? Her kan du tenke på hva en syklist virkelig setter pris på. Brede og fine sykkelveier? Ja, men er ikke tiden den står parkert, og hvordan opplevelsen er på sykkelparkeringsplassen, en minst like stor faktor? Med dagens elsykler, støtdemping og brede dekk, kanskje enda viktigere enn sykkelveiens beskaffenhet.

Ønsker du å stimulere til mer sykling er et sykkelhotell en veldig god og kostnadseffektiv løsning. Men det er viktig å designe sykkelhotellet på riktig måte slik at den blir en bildreper. Hos Cyklos har vi erfaring med mange ulike prosjekter, og overmodig nok så anser vi at vi forstår hvordan syklister tenker.

Last ned vår sykkelhotellguide eller bli med på webinarene våre. Eller hvorfor ikke bare ringe oss, så skal vi fortelle deg mer.