Bygninger spiller en vesentlig rolle i den bærekraftige utviklingen

Dato: 24 Mar 2021


SolarLab første fasadeprosjekt Copenhagen International school i København, supplerer i dag deres energibehov med egenprodusert strøm fra fasaden, som består av en mosaikk av 12000 spesialtilpassete solcellepaneler.

SolarLab utvikler, produserer og leverer attraktive og bærekraftige fasader, som er vedlikeholdsfrie, og som med årene betaler investeringen hjem, både økonomisk og miljømessig. Fasadeløsningen er velegnet ved både nybygg og ved renovering av eksisterende fasader.

Bærekraftig arkitektur, lang levetid og unik estetikk er tre kjennetegn for danske SolarLabs fleksible fasadesystem med integrerte solcellepaneler.

Å minske klimapåvirkningen er en av vår tids største utfordringer. Den utfordring tar vi hos SolarLab på oss, når vi utvikler og produserer fasader som produserer energi. Vårt fasadesystem med skjulte solceller gjør det mulig å bygge klimasmarte bygninger - i dag og dermed avhjelpe byggesektorens store klimautslipp.


ZEB Flexible Lab i Trondheim er et kontorbyggeri, som vil sette en ny standard for morgendagens konstruksjoner. SolarLab har utviklet og produsert BIPV. FOTO: matthias herzog / visualis-images

Energiproduserende fasader fra SolarLab utgjør en arkitektonisk, estetisk attraktiv fasadebekledning med mulighet for mange forskjellige uttrykk, utformet spesielt til det enkelte prosjektet. De skreddersydde fasadene gir arkitektene stor designfrihet med hensyn til geometri, størrelse og farge, noe som betyr at kunden i stor grad kan bestemme hvordan fasaden skal se ut. Fasaden fungerer naturligvis som ytterkledning og som bygningens værbestandige regnskjerm, samtidig som de integrerte solcellene produserer strøm til bygningen.

Fasadesystemet fra SolarLab er utviklet så det er fleksibelt og kan brukes på alle typer av bygninger, både ved nybygg og ved renovering av fasader. Fasaden produseres i Danmark, og fordi SolarLab tar bærekraft på alvor, produseres fasadesystemet nesten utelukkende på strøm fra vind og vannkraft.


SolarLab har utviklet og produsert fasaden for PowerHouse Telemark, SolarLab svart solcellefasade. FOTO: Per Kåre Sandbakk - NRK

SolarLab tilbyr en fasadebekledning som hjelper med å minske energi og ressursforbruket i bygninger. Hvert enkelt prosjekt har sitt eget design og uttrykk. Vår solcellefasade er vedlikeholdsefri og har en lang levetid, noe som også er viktig ut fra et miljøperspektiv. Fasaden som fungerer som den ytterste beskyttelse mod vand, vind og snø, er en ventilert fasade som kan brukes både ved nybygg og ved fasaderenoveringer. Fasaden er estetisk tiltalende, finnes i forskjellige fargevarianter - og sammen med SolarLab designer byggherre den ønskede energiproduserende fasadeløsning.

Mer informasjon:
www.solarlab.dk
tlf +4560178031

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår