Arctic-serien: Leskur og sykkeloverdekning

Dato: 16 Jan 2023

Arctic er en egenprodusert serie med modulbaserte leskur og sykkeloverdekninger i flere utførelser, som passer både i urbane og landlige omgivelser. Man kan bruke to- eller tremoduls enheter på holdeplasser med liten trafikk, og firemoduls eller større der trafikken er stor. I design og utforming er det brukt løsninger som sikrer et enkelt vedlikehold og at eventuelle reparasjoner skal være enkle å utføre. Arctic, eller Arktis på norsk, er som kjent et værhardt område med mye snø og tøffe forhold. Våre leskur og sykkeloverdekninger er konstruert nettopp for å håndtere arktisk vær.

Universell utforming og Norsk Standard
Overdekningene er CE-merket og produsert i henhold til kravene i NS-EN 1090-1. De tilfredsstiller kravene til universell utforming i Håndbok V123 Kollektivhåndboka samt Håndbok V233 Sykkelhåndboka.
Arctic-serien leveres også med mulighet for integrert LED-belysning i taket. Alle strømførende ledninger er skjult i trekkerør. Leskurene er også forberedt for montering av sanntidsinformasjonstavle (SIS).

Bruksområder
Leskur: Holdeplasser for buss, trikk, taxi og jernbane. Kan også anvendes som ladestasjon og røykeskur.
Sykkeloverdekning: Idrettsanlegg, jernbaner, skoler, sykehus, industribygg, boligområder, kjøpesentere, byrom og andre områder hvor det er behov for sykkeparkeringsplasser under tak.


Arctic A leskur
Artcic A leskur har med den høye buen og den kraftige takprofilen blitt konstruert for å tåle mye snø og sterk vind. Endedekslene som tetter takets gavler gir også ventende passasjerer godt ly for regn når det regner sidelengs.

Snølast opptil 650kg/m2. 
                                                     

Arctic C leskur med konsolltak
Leskuret er modulbasert og fås standard i to- eller tre-moduls utførelse, med eller uten sidevegg.

I leskurets design og utforming er det brukt løsninger som gir et enkelt vedlikehold, og eventuell reparasjoner skal være enkle å utføre.

Snølast opptil 750kg/m2.

 

 

Arctic S leskur
Arctic S er utformet slik at taket er høyest i forkant; dette gjør at vann fra snøsmelting ikke vil dryppe ned i forkant av leskuret og forårsake isdannelser i leskurets oppholdsrom.

Snølast opptil 550kg/m2.

 

 

 


Arctic B sykkeloverdekning
Arctic er en egenprodusert serie som er utformet slik at den passer både i urbane og landlige omgivelser. Overdekningen er modulbasert og fås i flere størrelser.

Trespiler sammen med pulverlakkerte stål- og aluminiumsprofiler med nordisk formspråk; krydret med linjer og detaljer inspirert av Østens byggekunst.

Trespilene er i miljøsertifisert brun Royalimpregnert furu.

Takhøyden gjør det også mulig å benytte toetasjes sykkelparkerings-løsninger. På bildet vises Easylift.

Snølast opptil 800 kg/m2.