8 grunner til å velge Formica®-laminat

Dato: 25 Apr 2022

Slitesterkt, lav vekt, enkel rengjøring og lite vedlikehold.

– Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor møbeldesignere verden over retter blikket mot Formica®-laminat når de skal lage moderne og praktiske møbler fullpakket med skjønnhet.

Enten du jobber med større kommersielle prosjekter eller mer småskala interiørdesign, er vi overbevist om at elegansen og egenskapene til våre laminater gir den perfekte løsningen. Her er noen av grunnene til det.

  • Over 100 års erfaring innen design og produksjon av overflater
  • Eksklusivt sortiment utviklet spesielt for kommersielle miljøer og møbler
  • Hygienisk: En fullstendig forseglet overflate er enkel å rengjøre og bidrar til å redusere bakterievekst
  • Slitesterk og godt egnet for områder med mye trafikk
  • Tynne og tykke laminater for ulike bruksområder
  • Ark i flere størrelser for størst mulig effektivitet
  • Kan etterformes for å redusere antallet skjøter (ingen skjulte smussoppsamlingssteder!)
  • Lang levetid – overflatene ser like bra ut i morgen som dagen de ble installert

Dersom du er på utkikk etter møbler til kommersielt eller privat bruk, er sjansen stor for at du vil komme over stykker som inneholder Formica®-laminat. 

Designere som trenger gode alternativer til stein, marmor og massivt tre, tar i stadig større grad i bruk våre produkter. Det er fordi laminatene våre verken går på bekostning av kvalitet eller estetisk utseende. Dessuten har de flere viktige fordeler, deriblant lettere frakt, mer kostnadseffektiv produksjon og tilnærmet makeløs allsidighet. 

Vi blir alltid forbløffet over innovasjonen designerne viser i bruken av Formica®-laminat.

En smak av noe spesielt
På Danones hovedkvarter i Nederland fikk Studio Michiel Wijnen frem en påfallende effekt gjennom å kombinere ekte metalloverflater med DecoMetal® Brushed Cupro.

OsloFossil og Maui ble også brukt i innvendige møbler og veggpaneler på grunn av spektakulære finisher og praktiske fordeler som god slagfasthet og enkelt vedlikehold. 

Seriøs fine dining
På Hotel Barcelo i Málaga har ILMIODESIGN skapt en stilfull restaurant like levende som den spanske solen.

Formica-laminat i turkis (Grotto) og gull (Brushed Gold Aluminium) ble benyttet til tidløse, holdbare bord. Kombinasjonen av DecoMetal® av Formica Group og Formica HPL går perfekt sammen med de andre teksturene og fargene på stedet.

Tone-til-tone-suksess
Det finnes ingen tvil om at Child Studio har oppnådd mye suksess med restauranten Humble Pizza i Vest-London.

Arkitektene brukte Younique® av Formica Group til å gjenopplive et arkivert rosa mønster fra 1950-tallet. Laminatet ble brukt til pizzeriaets bord, betjeningsdisk, hyller og veggpaneler.

Tone-til-tone-tilnærmingen sikrer en konsekvent palett på tvers av restauranten, der Formica-laminatet jobber i harmoni med andre rosa materialer og teksturer for å få frem et virkelig spektakulært miljø.

Les mer, bli inspirert og bestill vareprøver på vår nettside formica.com