WeatherPly™ - redningen mot vann og vær i byggeperioden!

Dato: 26 Apr 2023

WeatherPly™ er en vannavvisende konstruksjonsfinerplate til bruk på tak og vegg. Platen er laget av Skandinavisk gran og produseres på Skandinavias eneste finerfabrikk - Moelven Vänerply AB.

WeatherPly™ er behandlet med et silikat på alle sider inkludert not og fjær, som gjør den værbestandig, reduserer vanninntregning og skader forårsaket av sol-/UV-stråler.

Platen er velegnet for norske forhold, begrenser behovet for presenning i byggeperioden, og bidrar til å holde bygget tørt i all slags vær i inntil 6 uker.

WeatherPly™ har også god sklisikring med lik friksjonsevne som ubehandlet kryssfiner, og er markedets sterkeste konstruksjonsfinerplate – K20/70.

For å gjøre det enkelt har WeatherPly™ fått en grønnfarge som skiller den fra de andre konstruksjonsfinerplatene, og tydeliggjør at den skal brukes utendørs.

Sertifikater og godkjenninger gjør at WeatherPly™ får poeng i BREEAM
WeatherPly™ fra Moelven Vänerply har alle nødvendige godkjenninger for det norske markedet. PEFC bekrefter at råvaren kommer fra et ansvarlig skogbruk, og at produktet kan spores hele veien fra handelen og tilbake til tømmeret i skogen. SINTEF Teknisk Godkjenning angir at byggevaren er vurdert å være egnet i bruk, og tilfredsstiller krav i byggteknisk forskrift (TEK). I tillegg gir WeatherPly BREEAM-poeng gjennom ECO-product på grunn av produktets faktiske miljøegenskaper verifisert av tredjeparts miljødeklarasjon (EPD).