Vurder plast i stedet for tre

Dato: 8 Mar 2023

Vi elsker tre og ønsker å omgi oss med så mye vakkert tre i hjemmet vårt som mulig. Slik har det alltid vært. Men av hensyn til klimaendringene bør vi i samfunnet, og spesielt i byggebransjen, vurdere å bruke andre, mer bærekraftige materialer.

Mer miljøvennlige bygg, byggestein for byggestein
I et moderne grønt bygg teller hver byggestein med i det totale klimaregnskapet. Spesielt hvis byggherren ønsker å leve opp til en eller flere internasjonalt anerkjente bærekraftsertifiseringer, for eksempel DGNB, BREEAM eller LEED, som alle krever grundig dokumentasjon av byggematerialenes levetid, miljøpåvirkning, ressursforbruk og avfallsproduksjon i produktets livssyklus.

Plast er pålitelig å jobbe med, for dets miljøpåvirkning kan beregnes og dokumenteres fra vugge til grav. Knudsen Kilen er i ferd med å utarbeide EPD-er for alle våre produkter slik at byggherrer, entreprenører og arkitekter kan beregne nøyaktig hvilket avtrykk kilene har på et gitt prosjekt.

En viktig parameter i det grønne skiftet er også å skape bygg som er hardføre og har lang levetid.

Mens oppklossing av tre er utsatt for fukt, kulde og sopp- og sporevekst, skal det veldig mye til for at en plastkile blir skadet, for at den skal gi etter før det er gått minst 75 år.

Knudsen Kilens oppklossingssystemene er dessuten produsert av 80 prosent resirkulert LD-PE-plast fra industrien, som vi alltid kjenner kilden, kvaliteten og levetiden til.

Reduserer massiv støysynder
En ting er miljøavtrykket til et byggemateriale. En annen er hvordan det påvirker beboernes hverdag når bygget tas i bruk.

Et godt utført tregulv bidrar til å gi boligen både sjel og komfort. Det er mykt, behagelig og pent å se på. Disse egenskapene beholder man selv om oppklossingen utføres med kiler av plast. Samtidig er det mulig å legge til ulike egenskaper i oppsettet, slik at systemet aktivt bidrar til å redusere trinnlyd, som er blant de største støysynderne i bygninger med flere etasjer.

Les mer om våre miljøtiltak her

Referanseprosjekter fra Knudsen Kilen A/S

Skovbærparken

Skovbærparken

Nybygg | Haderslev | 235 Mio.kr

Nybygg av boligkompleks tilsvarende 22 bygninger i Haderslev med 342 leilighe...

Blomstergården

Blomstergården

Nybygg | Næstved | 50 Mio.kr

Nybygg av boligkompleks i Næstved med 52 leiligheter på 3 etasjer. Selve bygg...

Aarhus Havn - SHiP

Aarhus Havn - SHiP

Nybygg | Aarhus | 600 mio.kr

Nybygg av boligkompleks i Aarhus med 202 leiligheter på 5 etasjer hvor den en...

Enghave Brygge - Nobelholmen Enghave Brygge, Byggefelt A

Enghave Brygge - Nobelholmen Enghave Brygge, Byggefelt A

Nybygg | København | 380 mio.kr

Nybygg av boligkompleks i København med 218 leiligheter på 9 etasjer hvor den...