Velg riktig materiale for transparente støyskjermer

Dato: 26 Jan 2022

PLEXIGLAS® Soundstop støyskjerming er laget av akrylplast og gir effektiv lyddemping.

Miljødirektoratet har uttalt seg om at støy er en av de største miljøforstyrrelsene vi har i Norge. Det er ca. 2 millioner mennesker som blir plaget av for høyt støynivå. Det er støyen fra veitrafikken som er størst i Norge.

Støyskjermer, eller støyplater som de noen ganger kalles, er effektive for å dempe uønsket støy fra for eksempel vei- og togtrafikk. Det gjennomsiktige materiale, bevarer utsikten både for omkringliggende beboere og for de som ferdes ved vei og jernbane. I Europa og resten av verden har akrylplater (PMMA) vært førstevalget i mange år for å bygge transparente støyskjermer.

PLEXIGLAS® Soundstop er laget av akrylplast og gir effektiv lyddemping. Sammenlignet med alternative materialer, gir skivene også overlegen totaløkonomi over tid. Takket være pris, installasjonsmuligheter og levetid finnes det eksempler på prosjekter som har gitt betydelige kostnadsbesparelser, med minst dobbel levetid.

Større skiver gir et bedre prisbilde
PLEXIGLAS® Soundstop har en stivhet og en rekke tykkelser (15, 20 og 25 mm) som gjør at enda større skiver oppfyller de europeiske standardkravene for belastningsmotstand og nedbøyning. Med større skiver kan du redusere antall stolper og annen konstruksjon. Det gir både estetiske og økonomiske fordeler.

PLEXIGLAS® Soundstop er tilgjengelig i størrelser opp til 2x8 meter. Selv store plater kan ofte brukes uten annet feste enn at det klemmes i konstruksjonen på tre eller fire sider, avhengig av hvilken last fra vind og snørydding som er aktuelt å regne med.

Overlegen levetid
Akrylplast (PMMA) kjennetegnes av høy lysgjennomgang, meget god UV-beskyttelse og meget gode optiske egenskaper. Materialet har også svært lang levetid.

Maksimal sikkerhet
Akrylplater har høy slagfasthet. Hvis en ulykke tross alt skulle føre til at skiven ryker, har PLEXIGLAS® Soundstop GS CC også innstøpte polyamidtråder som holder delene sammen og hindrer at fragmenter faller ned. Det gir ekstra sikkerhet, for eksempel ved bruer.

Utformingsmuligheter og fuglebeskyttelse
PLEXIGLAS® Soundstop finnes i en rekke transparente farger og materialet kan tilpasses hvert enkelt prosjekt, for eksempel gjennom silketrykk, børstede striper, bøying og freste mønstre.

PLEXIGLAS® Soundstop BirdGuard har et støpt trykk for å forhindre at fugler flyr mot skiven og skader seg. Skiven har fått svært gode resultater i tester med fugler i flytunnelen – den beskytter fugler med over 80 prosent sammenlignet med klare skiver. Ovennevnte GS CC fyller også denne funksjonen.