OVATI™ – Norskprodusert prisvinnende solcelletakstein

Dato: 8 Mai 2023

Solcelletaksteinen OVATI™ fra Skarpnes er en betongtakstein med integrerte solceller. Det gir et robust og vakkert tak som både holder taket tett samtidig som det produseres strøm.

OVATI™ er basert på over hundre års erfaring med produktutvikling for et nordisk klima og et resultat av nyskapende samarbeid. Ditt behov for strøm kommer til å øke de neste årene. Elbil, robotklippere og annet elektrisk utstyr gjør at etterspørselen av strøm i private hjem stadig blir større. Det å legge solcelletakstein på taket er en god investering da solenergi er en bærekraftig energiproduksjon. Tørt vær gir høye kraftpriser samtidig som antall soltimer vil øke. Dette gjør at du får fullt utbytte av ditt solkraftverk.

OVATI™ er løsningen. Takstein har lenge vært brukt over hele verden fordi den gir bygget god beskyttelse, har lang levetid, estetisk hever bygget og kan tilpasses lokal byggeskikk. 

En av fordelene med OVATI™ er at den passer til både nybygg og rehabiliterte bygninger. Ved å produsere egen strøm tar det ca. ti år for en huseier å nedbetale investeringen. Siden taksteinen har en levetid på 30 til 40 år, innebærer det minst 20 år med et tak som gir inntekter. Når solcellenes levetid er omme, vil taket likevel være fullt funksjonelt som et tradisjonelt tak.

Leggingen av OVATI™ skjer på samme måte som Skarpnes Flat og gir et sømløst, visuelt pent uttrykk. Systemet er bestående av to og to seriekoblede solcelletakstein som er parallellkoblet på taket. Dette gir et lavvoltsystem på taket slik at det kan legges av snekker i samarbeid med elektriker.

I februar 2023 fikk Skarpnes og OVATI™ tildelt DOGA-merket.

Uttdrag fra juryens begrunnelse:
Endelig en takstein som fanger solenergi og forsyner huset med energi!

Vi synes taksteintak med integrerte solceller ser mye bedre ut enn tak med solcellepaneler montert på toppen. Taksteinen er dessuten tilpasset nordisk klima, basert på hundre års erfaring med produktutvikling – og et resultat av nyskapende samarbeid med en ledende høyteknologibedrift.  

OVATI™ tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et fremtidsrettet produkt med funksjonell utforming, høy kvalitet og lang levetid

5 grunner til å velge solcelletakstein fra Skarpnes

 1. Estetisk flat takstein med solcelle
  Solcelletaksteinen følger formen på taksteinen uten solcelle, noe som gjør at taket ditt får et mye mer harmonisk utseende enn det som er tilfelle med innfelte eller utenpåliggende paneler.
   
 2. Høy utnyttelses grad
  Siden hver enkelt stein er mindre enn tradisjonelle paneler, er det mulig å tilpasse det slik at du kan benytte solcelle stein på en mye større del av taket.
   
 3. Parallelkoblet solcelletakstein
  Siden det bare er 2 og 2 stein som er koblet sammen vil ikke hele eller store deler av taket falle ut hvis det skulle komme skygge på en stein.
   
 4. Lavvolt
  Snekker kan legge steinen.
   
 5. Garantier
  • 10 års garanti på solcellen
  • 30 års garanti på betongstein
  • 25 års garanti på effekt (minimum 80% etter 25 år)