Skarpnes bryr seg om hele taket

Dato: 4 Des 2020

Undertaket er en viktig del av et tett tak. Undertaket skal hindre vann og fuktighet å trenge inn i takkonstruksjonen. Skarpnes har gjennom en årrekke tatt den 5. fasaden på alvor og tilbyr flere typer undertak og vindsperrer. Velger du undertak og taktekke fra Skarpnes gir vi vår systemgaranti. Velger du våre produkter kan du være sikker på at du får en løsning som holder taket tett.

Undertakets hovedfunksjon er å hindre er å hindre vann og fuktighet å trenge inn i takkonstruksjonen. Hvordan man velger undertaksløsning må ses i sammenheng med valg av taktekking og takets konstruksjon. Undertak kan deles inn i to hovedkategorier, bærende og forenklede undertak. Videre skilles det mellom diffusjonstett- og diffusjonsåpne undertak.

BÆRENDE DIFFUSJONSTETT UNDERTAKSBELEGG
Undertak med rupanel eller takplater og et damptett asfalt underlagsbelegg. Løsningen er spesielt godt egnet for bygg med kaldt loft og for isolerte skråtak hvor det må etableres luftespalte mellom undertaket og isolasjonen.

Skarpnes 700 SK² diffusjonstett underlagsbelegg
Skarpnes 700 SK² er et underlagsbelegg med dobbel limkant beregnet for montering på fast underlag.  Undertaksbelegget er bygd opp rundt en polyesterstamme mettet med SBS-modifisert bitumen (asfalt) og et tosidig beskyttelseslag av polypropylen. Overflaten har høy friksjon og er trygg å jobbe på.

 • Polyesterstamme
 • SBS- Modifisert
 • 700 g/m²
 • Dobbel limkant
 • Høy friksjon

FORENKLET DIFFUSJONSÅPENT UNDERTAKSBELEGG
Et forenklet dampåpent undertak er spesielt godt egnet for bygg med isolerte skråtak. Det dampåpne undertaket fungerer da både som undertak og vindsperre i ett og det er dermed ikke nødvendig å etablere luftespalte mellom undertaket og isolasjonen. Isolasjonen kan dermed dyttes helt opp under det dampåpne undertaket.

difflex fasade 160 Diffusjonsåpen vindsperre
Skarpnes Difflex Fasade 160 er en vindsperre beregnet for delvis åpne fasader. Den monolytiske membranen sørger for sikker og god fukttransportering. Den hydrofobe overflaten gjør at vannet perler seg og ikke trekker inn i duken. Vindsperren består av en vevd polyesterfleece som gir høy styrke og har lav termisk utvidelse. Dette gir et formstabilt og sterkt produkt ved temperaturforskjeller. Vindsperrens materialer og oppbygging gjør det ekstra sterkt og tåler tøffe ytre påkjenninger over tid.

Polyesterbasert > høyt smeltepunkt, lav termisk utvidelse, UV-bestandig
TPU membran > Hydrofob overflate, monolytisk lukket membran
Vevd polyesterfleece > høy styrke, formstabil

WRAPTEQ 130 1,5 M SK²/ 3 M Diffusjonsåpen vindsperre
WrapteQ 130 (1,5M SK²/3M) er en vindsperre beregnet for vegg, men kan også benyttes som vindsperre/sikkerhetsduk på tak. Produktet er en 130 g/m2 polypropylenbasert UV-stabilisert diffusjonsåpen duk belagt med det patenterte linopore UV+ systemet. WrapteQ kommer i 1,5 m m/dobbel limkant og 3,0 m uten limkant.

 • Microporøs membran
 • Polypropylen
 • Linopore UV+ behandlet
 • Robust, 130g/m2

BÆRENDE DIFFUSJONSÅPENT UNDERTAKSBELEGG
Undertak med rupanel og diffusjonsåpent undertak som underlagsbelegg (Diffteq 220 SK2). Løsningen er særlig godt egnet for bygg med isolerte skråtak. Det er da ikke nødvendig å etablere luftespalte mellom undertaket og isolasjonen - isolasjonen kan dyttes helt oppunder undertaket.

Diffteq 220 SK² Diffusjonsåpent undertak
Skarpnes DiffteQ 220SK² er kombinert undertak/vindsperre med dobbel limkant beregnet for montering direkte på sperrene. Den monolytiske membranen sørger for sikker og god fukttransportering. Den hydrofobe overflaten gjør at vannet perler seg og ikke trekker inn i duken. Polyester har lav termisk utvidelse som gir et formstabilt produkt ved temperaturforskjeller. Fleecebasen gjør DiffteQ 220 SK² til et støysvakt produkt med evnen til å mellomlagre fukt. Undertakets materialer og oppbygging gjør det ekstra sterkt og tåler tøffe ytre påkjenninger over tid.

 • Polyesterbasert > høyt smeltepunkt, lav termisk utvidelse, UV-bestandig
 • TPU membran > hydrofob overflate, monolytisk lukket membran
 • «Non directional» polyesterfleece > fuktabsorberende, støysvak

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår