Med Litex Membransystemer kan du ta et endelig farvel til smøremembran!

Dato: 21 Okt 2020

Bygge bad er kostbart og tidkrevende, og det er ofte prisen på produktene som settes i fokus. For deg som håndverker er det totalkosten som er viktig når du skal bygge bad, og da er tidsbesparende produkter og systemer ofte svaret på den mest kosteffektive løsning. Sparer du tid så sparer du penger!

Med Litex Membransystemer kan man kutte ned byggetiden på baderom betydelig. Det kan være svært verdifullt – for alle involverte.

– For håndverkeren, byggherren og eiendomsinvestoren handler det om å kutte tidsbruk der man kan uten at det går på bekostning av sikkerhet og kvalitet. Det gir lønnsomme prosjekter, sier Bjørn Håkonsen, Salgssjef i Litex.

Til forskjell fra tiden det tar å påføre flere lags smøremembran, med tørketid imellom, kan man med løsningene fra Litex sende inn flisleggerne umiddelbart etter at membranplatene, banemembranen eller membranduken er montert. I praksis betyr det at du vil kunne rekke å bygge flere bad enn du ellers ville gjort med tradisjonelle, mer tidkrevende metoder.

Litex er ulikt alle andre sementbelagte våtromsplater på markedet ved at den er ferdig primet og med membran fra fabrikk. Litex Membranplate er derfor dokumentert tett, ferdig og klar til flislegging umiddelbart. Platen kan monteres på alle underlag eller direkte på stenderverk, og passer like godt til nybygg som renoveringsprosjekter.

Fremdrift i stor skala

Tenk deg gevinsten hvis du ikke bare tenker ett og ett bad, men å kunne hjelpe et borettslag med å renovere 20 eller 200 leiligheter? Fordelene med Litex membranløsninger synliggjøres ekstra godt i store prosjekter.

 På en travel byggeplass er det mye som skal flyttes fra ett sted til et annet. Det er mange tunge løft for håndverkerne, og HMS står i høysetet hos alle entreprenører. Da er det en stor fordel at Litex membranplater er lette i vekt, og at de erstatter ikke bare smøremembran, men også gipsplatene. En vanlig gipsplate er 27 kilo tung, mens en Litex membranplate veier inn på rolige 1,8 kilo. Det er i seg selv et godt tiltak mot tunge løft og tilhørende belastningsskader.

– Sammenlignet med en pakke med gipsplater, som må heises og trilles rundt på, er det nærmest bare for håndverkeren å ta pakken under armen og gå, demonstrerer Håkonsen.

Dokumentert tett

Litex Membranplater er markedets tryggeste og mest effektive membransystem for våtrom og du får et garantert vann- og damptett bad med 25 års produktgaranti. Alle Litex-produkter er SINTEF TG-godkjent og anbefalt av Fagrådet for våtrom. I tillegg er alle produktene registrert i Nordic Ecolabel´s byggevaredatabase og kan brukes i Svanemerkede bygg.