Ønsker du å oppnå optimal fremdrift og økt lønnsomhet i dine prosjekter?

Dato: 4 Sep 2023

Er det mulig å redusere byggetider, håndtere flere prosjekter samtidig, minimere ressursforbruk og likevel forbedre lønnsomheten?

I Litex svarer vi "ja" på disse spørsmålene. Vi er overbevist om at våre membranløsninger ikke bare muliggjør forbedret fremdrift, men også økt lønnsomhet, uten at det går på bekostning av kvalitet. Hvordan oppnår vi dette?

Vi reduserer byggetiden betydelig med vår svært effektive monteringsprosess. Litex Membransystemer gir deg muligheten til å dramatisk forkorte byggetiden for baderom. Litex membranplater kan benyttes på alle underlag og fungerer som en solid vann- og dampsperre, og de skal ikke påføres smøremembran. Dette resulterer i en betydelig tidsbesparelse ettersom veggene kan flislegges umiddelbart etter at platene er montert. Skjøter og gjennomføringer tettes enkelt med Litex tilbehørsprodukter.

For å sikre et vanntett bad uten bruk av smøremembraner, kan du supplere gulvet med enten Litex Banemembran eller Litex Membranduk. Disse produktene fungerer sømløst sammen med Litex Membranplater, og resultatet er en effektiv reduksjon av byggetiden samtidig som du oppnår en tett konstruksjon. Dette har fordeler både for deg som entreprenør og for dine kunder, og det legger til rette for bedre fremdrift og lønnsomhet i prosjektene dine.

«Den viktigste grunnen til at du bør velge Litex er at du får norsk, gjennomtestet kvalitet med over 20 år uten reklamasjoner. I tillegg er monteringen rask og effektiv. Produktene er ferdig behandlet og du kan være sikker på levetiden på ditt bad. Dokumentasjon- og monteringsanvisning er rask og enkel å følge», sier Bobi Kazanovski, salgssjef hos Litex.

Bærekraft og kvalitet
Vi har stor fokus på bærekraft. Alle våre membranplater blir produsert på fabrikken vår i Sandefjord, med kortreiste råvarer fra Norge og Norden. I juni 2023 fikk vi EPD-godkjenning på Litex Membranplate. Her fastslås det at platen har en levetid på minimum 60 år. Også våre øvrige produkter har miljømessige godkjenninger. Blant annet har vi EPD på Litex Banemembran og både  banemembran, membranplater og tettedetaljer er TG-godkjent.

Den største HMS-fordelen til Litex er at membranplatene er lette, hver plate veier ca 1,5 kg. Hvor mye vekt utgjør dette på bygging av et bad? Litex erstatter ofte tyngre løsninger, og på et bad bygget med Litex Membransystemer utgjør våre produkter 50 til 60 kilo. En tilsvarende løsning med gips og smøremembran veier omtrent 450 kilo.

Med Litex får du robuste og varige løsninger som er miljøvennlige og egnet til bruk i BREEAM-prosjekter. Vi er også sertifisert i henhold til den internasjonale standarden for miljøstyring – ISO 14001

«Litex har et kontinuerlig miljø- og bærekraftsfokus, derfor er det helt naturlig at vi nå også har EPD på våre Litex-plater. Med EPD på plass vil prosjekter som skal miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR også få poeng for å benytte Litexplaten», Jørn Helle, daglig leder, Litex AS

Les mer om Litex og våre produkter

Les mer om Litex og våre godkjenninger

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss på post@litex.no 

Litex - Når våtrom skal bygges trygt og effektivt