Langt fra alle offentlige bygg følger den universelle utformingen

Dato: 28 Feb 2022

Målet er at alle Statsbyggs arbeids- og publikumsbygg skal være universelt utformet innen 2025 (Statsbygg 2016). Det viser seg at 311 bygninger ble ferdigstilt som universelt utformet i perioden 2011-2016. Dette tilsvarer om lag 40 % av bygningene Statsbygg skal gjøre universelt utformet innen 2025. Det vil si at resterende, om lag 60 % av bygningene, skal tilpasses kravene til universell utforming innen 2025. (Kilde IK-bygg og kartverket)

TK Home Soltutions (tidligere thyssenkrupp) har løfteplattformene og handikapheisene som passer til alle typer skole- og undervisningsbygg, offentlige bygg og andre bygninger. Vi har blant annet løfteplattformen ILS som enkelt kan ettermonteres innvendig, evt. utvendig i sjakt. Rullestolheisene T80 og  RTL som passer perfekt i trapper og Flexstep som er trappen som blir til en løfteplattform når det er behov.


Løfteplattformen  ILS05K montert i et  sameie.

Heisløsningen  ILS05K i sjakt montert på en videregående skole.


Heisløsningen ILS 0K
Løfteplattformen ILS 0K er svært fleksibel og har en løftekapasitet på 500-1000 kg. (ILS05K og ILS 1K) Den har et kompakt design som gjør at den enkelt kan monteres der det er trangt om plassen. ILS 0K er praktisk, har høy kvalitet og lang levetid og det kreves lite vedlikehold og service sammenlignet med en standard heis. Den har en utsparing på kun 50mm, noe som tilsier at man ikke trenger omfattende endringer på konstruksjonen. Den kan løfte 13 meter og har svært mange varianter når det kommer til plattformstørrelsen hvor den største er på hele 2500 mm.

Når det kommer til designet på selve løsningen, er det bare fantasien som setter en stopper. Med ILS 0K kan  man kan velge farger, materiale og lys som passer best inn i lokalet. 

Rullestolheisen T80
Denne rullestolheisen passer både innen- og utendørs og er spesiallaget for trapper med sving og krappe kruver. Den kan kjøre over flere etasjer og har en stigningsgrad på maks 45 0  

En av fordelene med denne handicapheisen er at den foldes sammen når den ikke er i bruk og tar derfor svært liten plass. Rullestolheisen T80 kan kan utstyres med sidepåkjøring, har flere størrelser på plattformene og kan monteres på både inner-og ytterløp. 

Plattformheisen er tilpasset det norske klimaet og leveres med varmeelement på både motor, skinner og batterier om den skal monteres utendørs.Rullestolheisen T80 kan monteres både innendørs og utendørs og er tilpasset det norske klimaet.


Bildetekst: Krappe svinger og flere etasjer er ingen utfordring for rullestolheisen.

T80 er svært fleksibel og den kan betjene flere etasjer med et betjeningpanel som kan tilkalle plattformheisen. Om ønskelig kan den også monteres med ledsagerkontroll. Den er trygg i bruk og leveres med utfellbare ramper på begge sider,  sperregrinder, autostopp,overlastkontroll og nødsenk.

Rullstolheisen RTL
I motsetning til T80, er rullstolheisen RTL laget for rette trapper, og denne passer også like godt utendørs som innendørs. Plattformheisen kan slås sammen slik at den tar liten plass når den ikke er i bruk. Skinnen bygger kun 105mm ut fra vegg, og når den er parkert står den 295mm ut fra veggen.

RTL kan leveres med forskjellige plattformstørrelser og en automatisk heve- og senkefunksjon. Den er svært enkel i bruk og på hvert plan er det et betjeningspanel slik at man kan styre plattformen med en trykknapp eller en joystick. Det er også mulig å få levert med nøkkelbryter for betjeningspanelene når monteringen er utendørs eller i offentlige miljøer.


Passer for både utenførs- og innendørs bruk.

Rullstolheis for rette trapper.


Flexstep
Lavløfteren Flexstep er perfekt for mindre nivåforskjeller. Denne heisløsningen er til daglig en trapp, men kan ved et knappetrykk endres til en løfteplattform. Med en slik 2-i-1 løsning sparer man enormt med plass om man sammenligner med bruk av både trapp og løfteplattform. FlexStep er utstyrt med mange finesser og mulighetene for tilpasning er store. Den leveres i lakkert stål som standard, men man kan tilpasse både trinn og gelender etter kundenes ønsker.


Til daglig er Flexstep en helt vanilg  trapp.


Endre trappen til en plattform ved behov ved hjelp av en knapp. Med et trykk blir trappen til en løfteplattform.

 FlexStep er rask og enkel å installere. Det er ikke behov for bygningsmessige endringer, kun et rett gulv og et godt feste i nivåskillet. For brukeren er betjeningen svært lett. På øvre og nedre nivå kan man tilkalle heisen, og på selve heisen kan brukeren betjene opp- og nedkjøring. Alt annet, også de viktige sikkerhetsfunksjonene, styres automatisk. Etter at FlexStep har blitt benyttet som løfteplattform vil den automatisk vende tilbake til utgangsstillingen som trapp.

Flexstep er ypperlig å bruke som tilgang til f.eks en scene hvor den kan benyttes som en vanlig trapp til daglig, men enkelt endres til en handikappheis når behovet melder seg. Ellers er Flexstep  svært populær på hoteller, restauranter, kontorer, butikklokaler og i vernede bygninger.

Les mer om våre produkter på våre hjemmesider med knappen under: