Alle skal ha lik tilgang til offentlige bygg i 2025

Dato: 29 Jun 2022

Undersøkelser viser at det er fremdeles er for mange bygninger som ikke har tilgang for rullestolbrukere og målet er at alle offentlige bygg skal ha lik tilgang for alle i 2025. – Og med tilgang mener man ikke bare inngangspartiene, men også tilgang til de forskjellige etasjene, mindre nivåforskjeller og terrasser.

Det er mange produkter å velge mellom, og det er mye å passe på; Værnede bygninger som kun kan ha minimale eller ingen endringer, plassutnyttelse, omgivelser, design, utforming, mijø, bærekraft og kostnader.

TK Home Solutions (tidligere thyssenkrupp) leverer prouktene som kan benyttes i de alle fleste bygg, både utendørs og innendørs,  og ofte er det få eller ingen bygningsmessige endringer som skal til for å få dette til.  

Her er en oversikt over produktene som sikrer universell utforming:

Plattformheis RTL 9002
Denne plattformheisen kan benyttes både innendørs og utendørs,  og er produsert for å takle det norske klimaet. Den er overflatebehandlet med varmegalvanisert stål og utsatte detaljer er laget av rustfritt materiale. Skinnen er en eloksert aluminiumsprofil.

RTL 9002 kan leveres med ulike plattformstørrelser og tar liten plass når den står parkert. Skinnen bygger kun 10,5 cm ut fra veggen og den tar svært liten plass foran trappen.

Denne rullestolheisen passer i rette trapper, kan leveres med vertikalsenk og kan gå i skråbane med vertikalsenken.

Løftekapasitet er 300kg.


Rullestolheis RPsp
Plattformen RPsp kan benyttes både utendørs og innendørs og alle ubeskyttede overflater er konstruert i eloksert aluminium, noe som gjør den garantert rustfri. Rullestolheisen er en svært god løsning for rette trapper og den  kan fås med ramper med 90 graders utfelling. Når den er sammenslått opptar den bare 310 mm og sikkherhetsbommene er gjemt.

Løftekapasitet: 325kg


Lavløfteren Mini
Mini er en svært robust lavløfter som passer like godt inne som ute. Alle ubeskyttede overflater er av galvanisert stål, noe som gjør at de er garantert rustfrie.

Mini kan løfte opp til 1,2 meter og er beregnet for vertikale løft.  Alle modeller som skal løfte mer enn 500mm leveres med grind både oppe og nede. 

Løftekapasiteten er 300 kg.


Supra
Dette er en plattformheis som er beregnet for trapper med sving og gjerne over flere etasjer.  Denne kan også like gjerne benyttes utendørs og alle ubeskyttede overflater er rustfrie.

Den er moderne,  elegant og krever lite plass. Den kommer med automatiske sperregrinder og avrullingssikring.

Løftekapasiteten er 325kg


Det er også viktig å huske på at lik tilgang for alle ikke bare gjelder inngangspartiene, men også alle fasiliteter på innsiden som f.eks terrasser og til mindre nivåforskjeller. Her er noen eksempler på rullestolheiser som kan benyttes innendørs:

Flexstep
Har du plass til en trapp, har du plass til en FlexStep.

FlexStep, en trapp til daglig, en løfteplattform ved behov. Hvorfor skal man investere i både trapp og løfteplattform når man kan spare både plass og ressurser ved å benytte "2-i-1" løsningen som FlexStep er? Maks løftekapasitet er 400 kg.


Easylift
EasyLift er en moderne løfteplattform med fokus på rene og rette linjer. Den gir rullestolbrukere og andre med for eksempel barnevogn, adkomst til steder der nivåforskjeller ellers kan være utfordrende hindringer.

Easylift har en solid klemplate under hele plattformen som sikrer mot fastklemming og skader. Denne lavløfteren kan løfte 125cm og har en løftekapasitet på 400 kg.


HDN – Hidden
Lavløfteren som er skjult i gulvet når den ikke er i bruk.

Løfteplattformen HDN (Hidden) er en elegant lavløfter som er skjult under gulvet. God plassutnyttelse er viktig  og med en HDN  vil man ikke bruke noe ekstra plass for å lette fremkommeligheten for rullestolbrukere, og løfteplattformen vil heller ikke være til hinder for andre

Maks løftekapasitet er 400 kg og den kan løfte 0,5 meter.


Ta gjerne kontakt med oss i TK Home Soutions for mer informasjon om våre produkter.