Endelig lisensiert produsent av Posi-Joist gulvsystem

Dato: 20 Mar 2024

Som en av de første i Norge er Bredesen Opset Prefab AS nå lisensiert som produsent av det revolusjonerende Posi-Joist gulvsystemet. Tre slike gulv er allerede klare til utsendelse, og flere er under prosjektering.

-Vi har allerede merket stor interesse for dette gulvsystemet. Posi-Joist har mange fordeler i forhold til tradisjonelle bjelkelag. Posi-Joist kombinerer det lette trevirket med styrken til ståldiagonalene. Dette gir lav vekt og stor spennvidde. Den åpne konstruksjonen gjør rørgjennomføringer og installasjoner mye enklere. Resultatet er betydelig redusert arbeidstid på byggeplassen og bedre totaløkonomi, sier daglig leder Brede Bredesen Opset.

Kjent og velprøvet produkt

Selv om Posi-Joist er et nytt produkt her i landet, er det kjent og velprøvet over store deler av verden. Brede Bredesen Opset kom over gulvsystemet på et besøk hos en produsent i Birmingham i England for mer enn 15 år siden. Han så straks mulighetene.

-Vi har holdt kontakten med leverandøren i flere år, men av forskjellige årsaker har vi ikke fått på plass noen avtale før nå. Vi er jo kjent for å være gode på tre her i nord, så det skandinaviske markedet har sikkert ikke vært noe viktig satsingsområde for dem. Men nå er endelig alle papirene i orden, og vi er omsider lisensiert produsent av Posi-Joist, smiler Bredesen Opset.

Ny hverdag for montørene

Det er engelske MiTek homebuilder solutions som står bak dette revolusjonerende gulvsystemet.

-Det er kanskje litt voldsomt å bruke ord som revolusjon, men det vil i alle fall gjøre hverdagen til bygningsarbeiderne mye enklere. Og for rørleggere, ventilasjonsmontører og andre som driver med kabelgjennomføring er det i alle fall snakk om en helt ny virkelighet. Den åpne konstruksjonen gjør at det med Posi-Joist ikke lenger er behov for å bore eller frese når det skal legges kabler i etasjeskillere, sier Bredesen Opset.

-Dette er et all-inclusive gulvsystem. Posi-Joist gulvsystem har mulighet for en høy grad av tilpasning. Det finnes i varianter som eksempelvis lydklassene Basic, C og B. Dermed egner det seg like godt i offentlige og kommersielle bygg som i private boliger.