Areco sikter på proffsmarkedet i Norge gjennom strategisk oppkjøp av Taksenteret AS i Trondheim

Dato: 3 Apr 2024

Areco, en ledende leverandør av stål-, metall- og byggeprodukter, kunngjør i dag at de utvider sin distribusjonskjede utenfor Sverige ved å kjøpe majoritetsandelen i Taksenteret AS i Trondheim, Norge, en vellykket byggevarehandel innen tak- og blikkenslagerprodukter. Oppkjøpet markerer Arecos ambisjon om å styrke sin tilstedeværelse på det norske markedet, spesielt rettet mot proffmarkedet innen byggevarebransjen.

Terje og Ståle Guldvik, eierne av Taksenteret AS, vil fortsette å lede virksomheten, og dette partnerskapet sikrer kontinuitet og bevaring av den unike bedriftskulturen som har vært en kilde til suksess for Taksenteret.

"Vi er glade for å ønske Taksenteret velkommen til Areco-familien. Ved å dra nytte av Tanksenterets kunnskap og anerkjente rykte innen blikkenslagersektoren, sammen med Areco sitt omfattende sortiment, skaper vi en unik mulighet til å tilby et bredere produkt- og tjenesteutvalg. Denne sammenslåingen av ekspertise og ressurser er en kraftfull kombinasjon som muliggjør for Areco å videreutvikle det norske proffmarkedet. Vi har hatt et langt og vellykket forhold til Taksenteret og ser frem til de mulighetene dette partnerskapet bringer for våre kunder," sier Peter Areskog.

Oppkjøpet av Taksenteret er et klart tegn på Areco sitt engasjement for det norske markedet, og markerer ikke bare selskapets tilstedeværelse i Norge, men legger også et solid grunnlag for fremtidig vekst og ekspansjon i hele Norden.

"Ved å kombinere Areco sitt brede produktsortiment innen stål, metaller og byggeprodukter, sammen med Taksenterets erfaringer og dype forståelse for det norske markedet, vil oppkjøpet føre til et større utvalg av høykvalitetsprodukter og tjenester for våre profesjonelle kunder," sier Terje Guldvik, daglig leder i Taksenteret.

Om Areco

Areco er en svensk, privat eid konsern, grunnlagt i 1944, som har etablert seg som en av de ledende innen stål-, metall- og byggeprodukter. Selskapet har en sterk global tilstedeværelse i 30 land, med et engasjement for å levere høykvalitetsprodukter og tjenester til bygg- og produksjonsindustrien. Med en omsetning på omtrent 37 milliarder SEK for det inneværende året og ca. 400 ansatte fordelt over Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Tsjekkia og Tyskland, fortsetter konsernet sin sterke vekstreise.

Om Taksenteret

Taksenteret AS, grunnlagt i 1994, er en byggevarehandel for tak- og blikkenslagerprodukter som ikkje bare leverer i Trondheim og Midt-Norge, men også over resten av Norge. Med fokus på å levere kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser, har Taksenteret etablert seg som en pålitelig partner for profesjonelle taktekkere og blikkenslagerkunder.

For mer informasjon, kontakt:

Peter Areskog, Konsernsjef Areco
+46 70 554 20 30
peter.areskog@areco.se

Terje Guldvik, Daglig leder Taksenteret
+47 906 87 961
terje@taksenteret.com