Skap verdier med husets femte fasade

Dato: 9 Okt 2018

Besøk oss på standnr: 40


Å utnytte takets funksjon bedre handler om verdiskapning på flere plan. Ikke bare økonomisk, men også for samfunnet og menneskene som bor eller jobber i bygningen.

Går du opp i et høyt hus og ser utover et bylandskap, ser du mange uutnyttede flater. Slik burde det ikke være. Alle de grå, døde flatene på toppene av store og små bygninger burde heller vært grønne og levende – og fulle av liv.

Fremtidens bygg krever større og smartere utnyttelse av takarealet. Dette er også stadfestet i kommuneplaner og hos byggeiere. Det byr på spennende muligheter for arkitekter og eiendomsutviklere.

Protan har takløsningene som kan svare på arkitektenes og eiendomsutviklernes visjoner. Og som innfrir ingeniørenes krav samtidig.

BlueProof Green er bærekraftige tak som er både urbane og naturlige. Overvann håndteres sikkert på taket uten at du trenger å grave ned overvannsbassenger eller belaster avløpssystemet unødvendig ved kraftige regnskyll. I tillegg kan du ha en «hage» på taket, et fellesareal for rekreasjon for beboerne, eller du kan bruke plassen til blomster og bier. Eller solenergi. Sikre og fleksible løsninger som kan kombineres for å lage drømmetaket.

Det underste laget består av Protan BlueProof, et Sintef-godkjent system som benytter taket til et overvannreservoar, der vannet sakte, men sikkert fordrøyes.

Det øverste laget kan være en variant av Protan GreenRoof, en grønn «hage» på toppen av bygget.

Regnvannet absorberes og fordamper fra taket, overvann fordrøyes for å unngå flom og skader. Bygget får en ekstra etasje der mennesker kan trives, det gir rom for flora og fauna. Kort sagt: Et nytt, urbant økosystem på taket ditt.

Hvordan kan du utnytte taket bedre?

  • Solceller/energiproduksjon
  • Overvannshåndtering
  • Oppholdsrom og krav til bruksareal per beboer for å imøtekomme kommunens krav (alternativt bygge 1 etasje lavere)
  • Terrasser, hager, fellesområde
  • Biologisk mangfold
  • Rensing av luft/binde støv
  • Estetisk uttrykk og økt beboerkvalitet

Øker verdien på eiendommen og differensierer sine bygg fra konkurrentene

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår