Schiedel taksikring - Av fagfolk, for fagfolk

Dato: 4 Mar 2024

Smarte og monteringsvennlige produkter tilpasset de fleste tak.

Gjennom smarte løsninger som passer til de fleste tak og produkter som er svært enkle å montere, bidrar vi til bedre lønnsomhet for våre forhandlere.

Produktene er selvfølgelig CE-merket og testet etter alle de nødvendige standarder. NS-EN 12951, EN 516:2006, NBI Byggdetaljblad 525.931

Standard farger er Sort RAL 9005, teglrød RAL 8004, rød RAL 3009 og klarlakk (galv), andre farger leveres på forespørsel.

Adkomst til pipe

Arbeidsmiljøloven stiller krav om takstige eller stigetrinn som adkomst til pipe for tilsyn og feiing av skrå tak der adkomst må skje fra taket, evt feieplatå eller pipeplattform i tillegg der tilgjengeligheten til pipa krever det.

Takstige universal

Takstige universal er justerbar i bredden og passer til de fleste tekkematerialer. Den er enkel å montere med alle skruene ferdig montert. Med ferdig påmontert stigepute som standard beskyttes både takbelegg og takstige optimalt.

Modulsystem
Takstigemoduler passer de aller fleste taktyper, og fås i to varianter, justerbar bredde 28-35 cm og 35-45 cm. Trinnavstanden er fast på 34 cm og takstige universal leveres i 3- og 2-trinns moduler og monteres til bærende konstruksjon med tilhørende innfestepakke tilpasset takbelegget. Finn riktig innfestepakke til ditt tak, og riktig antall stigemoduler i hht tabellen under for komplett leveranse.

Utregning av antall takstigemoduler

Antall trinn regnes ut ved å dele antall meter taklengde på 0,34.

Tabellen viser utregning av antall trinn samt mest hensiktsmessig fordeling av 3- og 2-trinnsmoduler.

BEMERK: På torvtak monteres stigen fra torvhaldsstokk til mønet. Antall meter taklengde minus inntil 250mm = total stigelengde.

Innfestesystem

Finn riktig innfestepakke til ditt tak.

Samt tilbehør som feieplatform og stigesikring.


Innfestepakke for takpanner og takplater.


Innfestepakke for papp-, folie-og tretak.


Frittstående stigesikring for takstein og takpanner.


Innfestepakke for betong- og teglstein.


Stigesikring for takstigemodul.


Feieplatå til takstige.


Innfestepakke for torvtak.


Frittstående stigesikring for innfesting papptak.