Sanitærplanlegging med BIM

Dato: 21 Aug 2020

Geberit BIM Katalog plug-in for Autodesk Revit: Den nye plug-in for Building Information Modelling (BIM) gir planleggere direkte tilgang til BIM-innhold fra Geberit.


Ny BIM Katalog plug-in løsning løser tre av de største problemene innen sanitærplanlegging

Geberit har løst tre av de største problemene knyttet til BIM-produsentdata med en ny Geberit BIM Katalog-plugin-modul for Autodesk Revit®. Den gir kompakte BIM-modeller bare ved å bruke begrensede datamengder. Videre er filene alltid oppdaterte, på norsk produktutvalg og språk, og kan visualiseres som produsentspesifikt eller generisk. Plug-in vil være tilgjenglig fra April på Geberit sin webside https://www.geberit.no/tjenester/geberit-bim-data/


BIM - forkortelse for Building Information Modelling - er den nye planleggings- og byggestandarden i byggenæringen. Den største utfordringen for planleggere av sanitære installasjoner er å sikre at de til enhver tid har tilgang til komplette, oppdaterte, feilfrie planleggingsdata fra produsenter. Geberit har kommet med en løsning på dette problemet i form av den nye Geberit BIM Katalog-plugin-modulen for Autodesk Revit.

"Geberit BIM-katalogen for Autodesk Revit gir planleggere direkte tilgang til BIM-innholdet for Geberit rør- og installasjonssystemer," sier Odd Skriden, teknisk produktsjef ved Geberit. “Geberit BIM Katalog-plugin-modulen sørger for at planleggere alltid har tilgang til det siste BIM-innholdet på norsk for det produktutvalget som er tilgjengelig i det aktuelle markedet. Dette betyr at de ikke trenger å bruke tid på å søke etter BIM-innhold på eksterne plattformer. "

Begrensede datamengder
En av de største hindringene er at for store datamengder skyver maskinvare- og programvaresystemene som kreves for digital planlegging helt til deres begrensninger, spesielt når det gjelder store prosjekter. For å forhindre at planleggere må bearbeide dataene manuelt, bruker Geberit sterkt forenklet parametriske geometrier som inneholder all metainformasjon som er relevant for planprosessen. Dette unngår overbelastning av programvare og maskinvare og muliggjør effektiv planlegging. Nøkkelen her er at Autodesk Revit BIM-objektene blir levert som "Revit-familier" og ikke som prosjektfiler.
"Når det gjelder Geberit-rørsystemene, er alt du trenger å gjøre å dobbeltklikke på Geberit BIM Katalog-plugin-modulen, og alle tilgjengelige dimensjoner og planleggingsrelaterte beslag for det aktuelle rørsystemet blir lastet inn - dvs. alt du behov for effektiv planlegging, men uten alle unødvendige data. Planleggere kan når som helst laste inn ytterligere spesielle beslag eller deler via BIM Katalog-plugin-modulen, forklarer Odd Skriden.

Lokal innhold
En funksjon som gjør livet mye enklere for planleggere, er muligheten til å veksle mellom produsentspesifikke og produsentneutrale visualiseringer for de planlagte BIM-modellene ved å klikke på en knapp. Dette forenkler anbudsprosessen betydelig for anbudsinvitasjoner i offentlig sektor. ”Vi ønsker å gjøre ting så enkelt som mulig for planleggere og har løst tre av de største problemene knyttet til BIM-produsentdata. Vår løsning gir enkelt parametrisk BIM-innhold på det aktuelle språket, så vel som markedspesifikke produktserier og oppdaterte BIM-modeller - med valg mellom enten produsentspesifikke eller generiske visualiseringer etter behov. Det blir ikke mye enklere enn det, sier Odd Skriden.Geberit BIM Katalog plug-in for Autodesk Revit
Geberit BIM Catalog-plugin-modulen for Autodesk Revit er tilgjengelig som gratis nedlasting. Når plugin-modulen er installert i Autodesk Revit, kan planleggere få tilgang til BIM-innhold for Geberit-produkter direkte.
Foto: Geberit

Strømlinjeformede data og produsentnøytral visualisering
Konvensjonelle 3D-data med høyt detaljnivå gjør det vanskelig å gjennomføre planleggingen effektivt. Geberit gir derfor en enkel geometri med alle planleggingsrelaterte metadata - som kan byttes til en produsentneutral versjon med et tastetrykk.
Foto: Geberit

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår