Rotpunkt – Tysk kvalitet og Svanemerket kjøkkeninnredning i ett - Poengoppnåelse i BREEAM v6.0

Dato: 20 Nov 2023

For å møte økende krav til bærekraft i prosjektmarkedet, har Rotpunkt kjøkken, som den første kjøkkenleverandøren i Norge, Svanemerket en hel serie. Vår Greenline serie er Svanemerket fra innerst til ytterst, ikke bare front, lakk eller skrog. Vi brenner for bærekraft, og har opparbeidet flere sertifiseringer som bidrar til en unik oppnåelse for miljømerking av prosjekter.

Svanemerket kjøkken og BREEAM sertifisering

Siden 2017 har Rotpunkt jobbet aktivt for å møte bransjens krav til miljømerking. Som en av de første kjøkkenleverandørene kan vi skilte med en komplett Svanemerking av en hel serie, som omfatter 60 – 70% av sortimentet. Bærekraft er nøkkelordet i Rotpunkts modell, og målet er å bidra med bærekraftig løsninger i prosjektmarkedet. Les mer

Svanemerkingen kom på plass i 2022, som et endelig kvalitetsstempel på at vi tar bærekraft på alvor. Denne merkingen henger høyt for de fleste, og vi valgte å gå aktivt inn for å Svanemerke HELE kjøkkenet – skrog, beslag, benkeplater, fronter, og samtidig tenke prisgunstig for kunden. Derfor spenner vår Svanemerkede Greenline serie seg over hele 9 prisklasser, og vil derfor kunne ivareta både prisgunstig standard og flotte tilvalg i et prosjekt.

Svanemerkingen er viktig for å kvalitetsikre produktets bærekraft. Men like viktig er prosesser rundt produksjon, emballasje og transport. På bakgrunn av dette, valgte Rotpunkt i 2022 å utarbeide en samsvarsoverikt som gir poengoppnåelse i hht BREEAM v6.0. Samsvarsoversikten ble utarbeidet i samarbeid med COWI, og omhandler flere relevante kategorier i byggebransjen.

Vårt foredrag  på Bygg Reis deg om bærekraft og BREEAM kan her.

 

 

 

 

 

Kan et kjøkken være bærekraftig?

Det er mange som ikke tenker på at fastinnredning som kjøkken kan bidra til en bærekraftig løsning. Men det er feil. Et Rotpunkt Greenline kjøkken reduserer avgasser i leiligheten med inntil 70% i forhold til konkurrentene. Dette dokumenteres og beskrives i våre sertifiseringer. Bærekraft handler også om å gjenbruke allerede benyttede ressurser, slik at det økologiske fotavtrykket holdes nede. Rotpunkt benytter minimum 90% gjenbruksvirke i sine materialer, i tillegg er innredning modulbasert og veggmontert med skinnesystem, slik at den lett kan demonteres og brukes igjen i et annet hjem.

 Andre faktorer som bidrar til god sirkulærøkonomi, er effektiv produksjon og lite svinn. Rotpunkt har hatt et gjennomgående fokus på dette i fabrikken, og har et kontinuerlig forbedringsprogram som ivaretar denne positive utviklingen. I 2020 oppnådde vi 100% carbon nøytral produksjon, og i 2021 ferdigstilte vi selskapets totale overgang til grønn elektrisitet. Vi tar miljøet på alvor, og kan dokumentere hvert trinn.

Sluttkundens totalopplevelse av produkt og oppfølging er viktig

Og hva er vel bedre enn å ha et godt dokumentert bærekraftig kjøkken, som ikke bare leverer en prisgunstig og flott standard, men også gir sluttkunden uante muligheter for tilvalg? Rotpunkt er tysk kvalitet fra ende til annen, og er opptatt av å kunne levere løsninger som ikke alle andre kan. Uten tillegg i prisen kan man velge mellom over 20 skrogfarger, Svanemerkede sådan.

Vi kan tilby heltre skuffer og flere forskjellige dybder på skrog, også uten tillegg i pris. I tillegg har vi flotte plug and play – løsninger på integrert belysning, og i dagens trendbilde som ofte krever grepsfritt, har vi et stort utvalg av integrerte grepslister. Alle sluttkunder får egen kontaktperson og god og tett bistand til kjøkkenet sitt. Vi leverer også bad og garderobe, og alle handelsvarer som måtte trenges til en komplett løsning.


Carina Hennie
Prosjektleder proff
@: carina@rotpunkt.no
T: 94 84 03 52


Helge Forberg
Prosjektleder proff
@: hf@rotpunkt.no
T: 97 69 40 88


Elisabeth Myreng
Tilvalg proff
@: elisabeth@rotpunkt.no
T: 46 70 55 14