Problemet er lyd mellom etasjer eller rom.

Dato: 7 Mar 2017

<!-- FldStartCAPTION -->Bildetekst: Fangst Restaurant, Saga Hotell. Oslo (Problemet er lyd fra restauranten opp til hotellet. Løsning: Loke DB<!-- FldEndCAPTION -->
Trenger du å løse trinnlyd mellom etasjer eller lyd mellom rom, kalt lydgjennomgang?

PROBLEMLYDABSORBENTEN: LOKE DB (link til produktet i navnet) er utviklet spesielt med tanke på montasje direkte i taket/veggen der det ikke er plass til tradisjonelt opphengssystem. Den har utvendige mål som passer i standard T-system. Platen har en tradisjonell strukturert overflate med spesielt forseggjort kant forsegling.

Platen har en særdeles god lydabsorbsjon og er meget lyddempende i forhold til etterklang. Baksiden av platen består av 9 mm massiv gips som blokkerer gjennomgående lydbølger. Platen er 49 mm og består av Loke 40mm + 9 mm gipsplate limt på baksiden. Absorberer som en Loke 40 men stopper i tillegg 44 desibel gjennomgående lyd. I praksis betyr det at ingen lyd slipper igjennom.

Platen er ideell til lydabsorbsjons og lydisolasjon. Stopper lyd til etasjen over, og forhindrer trinnlyd fra etasjen over. Med høy lysrefleksjon er platen derfor meget velegnet til alt fra bolighus, leiligheter, restauranter til kontor- og undervisningsmiljøer, barnehager og rom med mye støy.

>> Last ned datablad for Loke DB herVedr. tekniske installasjoner:

  • Lette Spotlys (f.eks Led lys / svakstrøm) kan monteres direkte i platene.
  • Lamper og annet elektronisk utstyr kan festes opptil platene med lange gjennomgående skruer som festes i etasjeskillet.
  • Eventuelle elektriske installasjoner som skal ligge bak platene må utføres av fagpersonell.
  • Eventuelle installasjoner av brannvarslings- og brannslukkingsutstyr som skal ligge bak platene og må utføres av fagpersonell.
  • Dersom installasjonen medfører skjæring og tilpasning av/i platene skal kuttflater forsegles.

NB! Alle slike installasjoner vil kunne føre til lyd gjennomgang (lekkasjer) og bør gjøres minst mulig.Noen eksempler på vellykkede montasjer og fornøyde kunder:

Bildetekst: Fangst Restaurant. Oslo

Bildetekst: Privat bolig. Stavanger.


Bildetekst: Privat bolig. Oslo.


Grunnlaget for å få et optimalt resultat av lydreguleringen er å foreta en beregning av akustikken i det aktuelle rommet/bygget. Vi kan hjelpe deg med hele prosessen. Informasjon for bedrift. Informasjon for privat.


Kontakt oss for mer informasjon og pris på telefon 902 38 611. post@akustikksenter.no