Ønsker du å redusere bruken av plast i ditt byggeprosjekt?

Dato: 10 Mai 2021

Foamrox har løsninger som sparer miljøet.

Grønnere alternativ

Foamrox AS er leverandør av celleglassplater fra Glapor, et miljøvennlig isolasjonsprodukt som gir byggherrer et grønnere alternativ til tradisjonell XPS/EPS isolasjon (isopor). Våre celleglassplater er laget av 100% resirkulert glass, et miljøprodukt som også bidrar til sirkulærøkonomien. I tillegg har det også en mengde andre positive egenskaper.

Dette produktet kan fullt ut erstatte isopor og generelt oljebasert plast som blir brukt som isolasjon i byggeprosjekter.

Unike egenskaper

Platene gjør akkurat samme jobben som tradisjonell isolasjon, og kan brukes på samme måte med bruksområder som for eksempel gulv på grunn, og på tak og vegger. Egenskapene er ganske unike når man sammenlikner det med isolasjon laget av isopor.

Platene har en lukket cellestruktur og trekker derfor ikke til seg vann eller damp, de har høy trykkfasthet og tåler store mengder med belastning. De angripes heller ikke av skadedyr og er godt egnet til prosjekter hvor man ønsker en grønnere linje og kutte ned på plast i byggeprosjekter. En av de kanskje aller viktigste egenskapene er at de er fullstendig ubrennbare, noe som utgjør et stort pluss i industri- og næringsbygg, men også private hjem. Isolasjonsplatene fra Foamrox er sertifisert A1 ubrennbar og kan brukes i alle typer prosjekter på både bygg og anlegg.

Lett å tilpasse

Den store størrelsen på celleglassplatene våre, 2800mm x 1200mm, vil føre til færre skjøter og mindre luftvandring i konstruksjonen. Platene leveres i to versjoner, enten med 600 kPa eller 900 kPa nominell verdi. For bruk på tak og terrasser finnes det eget system med fallplater, og alle platene våre er enkle å tilpasse med håndsag, mens ujevnheter slipes raskt og effektivt bort med en betongrasp.

På grunn av materialets høye trykkfasthet kan det til og med brukes som stabiliserende lag, blant annet under veier og gangstier, mens kapp og svinn er godkjent som fyllmasse, bruk det gjerne som drenering rundt grunnmuren.

Referanseprosjekter Foamrox

D18 Kronstadtunnelen

D18 Kronstadtunnelen

Rehab | Bergen | 314 Mnok

Rehab av samferdsel i Bergen. Selve byggingen startet Juni 2021 med en beregn...