Ny kortleser med brukeren i fokus

Dato: 22 Mar 2017

RCO Security sin nye 509-leser har et stort og intuitivt fargedisplay som presenterer både bilde og tekst – alt for å forenkle for brukeren. Dessuten har den en hjelpemeny direkte i leseren for dem som trenger ekstra forklaringer.

– Med denne leseren har vi hatt to spesielle fokusområder – at den skal være enkel å bruke og at den skal være enkel å installere. Med tanke på resultatet så har vi lyktes veldig bra, sier Henrik Paulsson, markedssjef hos RCO Security.

Den nye 509-leseren er fullt integrert i RCOs R-CARD 5000-system og har et bakgrunnsbelyst tastatur og et stort fargedisplay på 2,8 tommer. Den kan monteres både inne og ute – regn eller kulde er altså ingen problem. I det store displayet vises både grafiske symboler og tekst. De vanligste informasjonsmeldinger er lett forståelige ved hjelp av store og tydelige ikoner, f.eks. «Vis kort» eller «Tast kode».

– Brukeren får også rask tilbakemelding om dørens status, f.eks. om alarmen er tilkoblet eller om den står ulåst. Leserens bakgrunnsbilde kan dessuten erstattes med egen logo og valgfri informasjons- eller velkomsttekst, sier Henrik Paulsson.

Leseren har også et innebygd menysystem for de dørstyringer som utføres mer sjelden. Dette menysystemet er tilgangsstyrt og kan se ulikt ut for ulike brukere. Herifra kan man blant annet enkelt bytte PIN-kode direkte i leseren, til- og frakoble alarmen eller «kjøpe tid». Det unike her er at det finnes en «hurtighjelp» direkte i leseren. Hvis brukeren er usikker på hva f.eks. et menyvalg betyr, kan brukeren trykke på 1-tallet for å få en forklarende og lettforståelig hjelpetekst.

– Det betyr at den usikkerhet som historisk kunne oppstå ved f.eks. alarmkommandoer nå er borte. Det å trykke inn lange kodekombinasjoner eller tolke diverse lyd- og lyssignaler hører fortiden til takket være denne leseren, sier Henrik Paulsson.

For installatører av 509-lesere har livet også blitt enklere. Installasjonen kan forberedes ved at kabel for kommunikasjon og strømforsyning tilkobles den monterte bakplaten før leserdelen settes på plass. Dette gjør at den elektriske installasjonen kan gjøres klar i god tid før idriftsetting og uten at man risikerer å skade leserne under byggeprosessen. Når det er tid for idriftsetting hektes leseren enkelt opp på bakplaten og skrues fast.

– For å ytterligere forenkle installasjonen så er bakplaten også forberedt for å kunne monteres på en innfellingsboks. Ønsker man dette alternativ kompletteres bakplaten med et ekstra bokslokk, sier Henrik Paulsson.


509-leserne finnes i svart eller grå, enten som Mifare eller som en kombinasjon av både Mifare og Prox.


Mere om produktet Bus & System integrasjon

Bus & System integrasjon

Konfigureringsenheter, verktøy og tilbehør for bus og kommunikasjonssystemer

Raskt overblikk over bus-systemer
Device selection tool
Kalkulator MP-kabling
Retrofit

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår