Mataki lanserer radonsperre i klasse A som kan skjøtes med tape

Dato: 18 Mar 2019

Ved montering av radonsperre i klasse A har eneste godkjente skjøtemetode vært å sveise skjøtene. Nå har Mataki utviklet en radonsperre som er godkjent i Klasse A og B, med enten varmluftsveis eller tape som skjøtemetode.

Mataki har gjennom flere år vært en ledende leverandør av radonsperresystemer i Norge. Kontinuerlig produktutvikling og monteringsvennlige produkter av høy kvalitet, har gjort Haloproof RMS 400 med tilbehør til en av Norges mest solgte radonsperrer. For å kunne tilby et enda mer fleksibelt system har Mataki nå utviklet en Haloproof RMS 1000 radonsperre i klasse A, som kan varmluftsveises eller skjøtes med tape. Dette er den eneste radonsperren som har Teknisk Godkjenning, med denne skjøtemetoden, i klasse A.

Sintef Teknisk Godkjenning i bruksklasse A og B
Haloproof RMS 1000 er en 1 mm tykk vinrød polyolifinmembran i rullstørrelse 2 x 20 m. Den har Sintef Teknisk Godkjenning i Bruksklasse A2 og bruksklasse B. Bruksklasse A2 vil si montering på avrettet masse. Massene under membranen skal ikke ha større gradering enn 8-16 mm.

Kompatibelt med RMS 400
Den nye Haloprof RMS 1000 kan kombineres med Haloproof RMS 400 ved å legge RMS 1000 under fundamentet, inn og opp langs innvendig fundament, og ved å skjøte den sammen med RMS 400 montert i klasse B. Det betyr at det brede sortimentet av tilbehør til RMS 400 også kan benyttes til RMS 1000. Det gjør bruken fleksibel og enkel.

Forenkler montering
Ved montering på grunn slipper man tetting rundt mange gjennomføringer. Det kan gi en sikrere løsning og enklere montering. Når man i tillegg kan skjøte ved hjelp av tape forenkler dette monteringen en hel del.

Bedre økonomi
Ved bruk av radonsperre på grunn har mange entreprenører og byggmestere vært avhengig av eksterne leverandører, fordi skjøtene må sveises. Nå kan man gjøre arbeidet selv og samtidig få bedre kontroll på prosjektet. Fortjenesten beholder man i selskapet og dette gir større konkurransekraft.

Les mer på våre hjemmesider