Mataki garanterer tett undertak i 30 år!

Dato: 10 Mai 2021

Mataki ikke bare lover lang holdbarhet på sine produkter. De garanterer det også! De gir 30 års garanti på sitt asfaltbaserte Haloten tettesystem.

Haloten Tettesystemet sikrer med andre ord at undertaket, byggets mest utsatte og viktigste del, holder oppgitt funksjon i 30 år. En bedre sikkerhet mot uforutsette kostnader skal du lete lenge etter - og likevel trolig ikke finne det!

Forsterker utsatte punkter
Systemet forsterker de mest utsatte delene på taket, og som tradisjonelt har vært en utfordring for bransjen. Det dreier seg om forsterkning på takfot, møne og kilrenne, samt å øke kvaliteten på gjennomføringer. Løsningen øker totalkvaliteten og levetiden på undertaket og tilfører dermed både forhandlere, byggherrer, takentreprenører og montører en reell verdi.

Enkelt å få garanti
Bruk Mataki Haloten underlagsbelegg sammen med riktig tilbehør, for å sikre detaljer. Følg monteringsanvisning, fyll ut skjema, og skriv ut garantien på Matakis hjemmeside. Da er både utførende og byggherre sikret mot uforutsette utgifter i 30 år.

Inspiserer og retter
Ved feil blir taket inspisert og utredet av Mataki. De utfører nødvendig reparasjon eller bytte av undertak i henhold til betingelsene. Garantien lages og skrives ut fra vår hjemmeside.

Underlagsbelegg i systemet
Det ligger tre forskjellige asfalt underlagsbelegg i Haloten systemet. D-1, Norkraft og Plan. De har forskjellige kvaliteter og dekker hver for seg sine formål.

Mataki Haloten D-1
Dette er allround belegget som brukes på tekkinger som ikke slipper gjennom mye vann. F.eks. under shingel, falset takstein og takplater. Høy rivestyrke og selvklebende omlegg. Fiberduk på begge sider gjør belegget enkelt å håndtere og lett å jobbe med. Primærtekking bør legges på så fort som mulig.

Mataki Haloten Norkraft
Norkraft benyttes under alle tekkinger som slipper gjennom en del vann. Det kan f.eks. være torvtak, skifer- og bordtak, samt ufalset teglstein. Kraftig belegg med selvklebende omlegg. Skiferstrø på toppen. Kan ligge utildekket i inntil 2 år.

Mataki Haloten Plan
Dette er belegget som har kvaliteter fra både D-1 og Norkraft. Det er mye asfalt i belegget med en over- og underside av filt, samt selvklebende omlegg. Noe som gjør belegget lettere enn Norkraft, men sterkere enn D-1. Kan legges under alle typer tekkinger. Både de som er tette og de som slipper gjennom vann. Kan ligge utildekket i inntil 1 år.

Tilbehør i systemet

  • Haloten Takfotremse
  • Haloten Møne- og kilremse
  • Haloten Takmansjetter
  • Haloten Flexibånd
  • Mataki Asfaltprimer