Ledende innen bærekraftige trekonstruksjoner

Dato: 1 Jul 2024

Nye topp moderne produksjonsfasiliteter og økt kapasitet

Med åpningen av et nytt, topp moderne produksjonsanlegg i Bad St. Leonhard, sør i Østerrike, har KLH doblet sin produksjonskapasitet, som nå er imponerende 250 000 m³ KLH® - CLT årlig. Denne nye produksjonslinjen har avansert automatisering og fleksibilitet for både ensidig og tosidig CNC-bearbeiding, med fokus på system- og råvareeffektivitet. Dette åpner også for fremtidig utvidelse til prefabrikasjon.

Det nye anlegget gir også en økning i mulige panelstørrelser. Mens det tidligere var begrensning på 2,95 m maksimal bredde, kan Bad St. Leonhard-anlegget produsere paneler med en bredde på opptil 3,50 m, ideelt for bruksområder som krever høyere vegghøyder, som skoler og barnehager.

Fremskritt innen teknologi for overflatebehandling

KLH Massivholz erfarer økt etterspørsel etter synlige treoverflater, spesielt innen interiørdesign. For å møte denne etterspørselen, investerte selskapet i en svært automatisert malings- og ferdigbehandlingslinje ved sitt nye produksjonsanlegg. Denne malingslinjen kan påføre beskyttende overflatebehandlinger mot termitter og blåflekksopp, samt fargeløse og fargede overflatebehandlinger for tre. Aller viktigst for KLH, er forpliktelsen til miljøansvar. Dette ivaretas ved utelukkende å bruke vannbaserte produkter. Overflatebehandlingen sikrer ensartet og høy kvalitet på sluttproduktet, og forbedrer holdbarheten og estetikken til produktene under transport og på byggeplasser.

Bærekraftig til kjernen

KLH Massivholz tar bærekraft på alvor. Tømmer er naturlig karbonnøytralt og energieffektivt, noe som gjør det til en viktig komponent i miljøvennlige konstruksjoner. Selskapet tar i bruk moderne, energibesparende og miljøvennlige produksjonsteknikker ved fremstillingen av KLH®-elementer.

KLH Massivholz har også innehatt miljøprodukterklæring (EPD) for KLH® - CLT siden mai 2019. Denne EPDen skisserer åpent alle miljøpåvirkningene på produktene deres gjennom hele livssyklusen, og gir verdifull informasjon for miljøbevisste oppdragsgivere.

I tillegg til EPD har selskapet også sertifiseringen Svanemerket, en av verdens mest anerkjente og strenge miljøsertifiseringer, noe som ytterligere forsterker forpliktelsen til bærekraft.

KLH Massivholz:

Ettersom verden i økende grad retter seg mot bærekraftige byggemetoder, fremstår KLH Massivholz som en leder innen produksjon av krysslaminert tre- CLT . Denne reisen begynte i 1996 med et forskningsprosjekt i samarbeid med Graz Teknologiske Universitet. Dette prosjektet gjorde at KLH etablerte sitt første produksjonsanlegg i Teufenbach – Katsch, Østerrike, noe som markerte starten på en global ekspansjon i KLT-markedet.

Tiår med erfaring og global tilstedeværelse

Med over 20 år i bransjen og med mer enn 40 000 prosjekter over hele verden, har KLH Massivholz etablert et betydelig globalt fotavtrykk. Et vitnesbyrd om deres ekspertise er deres bidrag til Ascent-prosjektet i USA, verdens høyeste hybrid trebygning, som demonstrerer allsidigheten og potensialet til CLT i moderne konstruksjoner. KLH Massivholz dedikasjon til innovasjon, bærekraft og kvalitet har drevet dem til frontlinjen av trekonstruksjonsindustrien. Med sine toppmoderne produksjonsanlegg, engasjement for miljøansvar og vell av erfaring, er KLH Massivholz fortsatt en pådriver for å forme fremtiden med bærekraftige konstruksjoner i tre.

Innovative verktøy for design og beregning

KLH Massivholz GmbH tilbyr ulike programvareverktøy for å hjelpe til med design og beregning av KLH® - CLT-elementer, dette er tilgjengelig på www.klhdesigner.at. Disse inkluderer statics2d-applikasjonen for modellering av KLT-elementer, data+-applikasjonen for å analysere egenskaper under normale forhold og brannforhold, og co2-applikasjonen for å vurdere karbonavtrykket til prosjekter som bruker KLH® - CLT.

Langvarig samarbeid med Massivtre AS

KLH har etablert et sterkt partnerskap med Massivtre AS, et norsk selskap med lidenskap for bærekraftige trekonstruksjoner. Dette samarbeidet understreker KLHs forpliktelse til å utvikle relasjoner som fremmer miljøvennlige bygg etter malen fra KLH familien – våre partnere i mer enn 20 land. Massivtre as er en komplett leverandør av trekonstruksjoner. Tjenestene dreier seg om prosjektering, leveranser og logistikk samt montasje. Alle typer bygg -store og små - leveres over hele landet med rett kvalitet til rett tid. Siden etableringen i 2016 har fokuset vært å levere gode, bærekraftige bygg til våre kunder. Relasjoner til både kunder og samarbeidspartnere utvikles med et langsiktig perspektiv. Massivtre AS har siden oppstarten i 2016 levert over 160 prosjekter i hele landet.

Referanseprosjekter fra Massivtre

Sophie Radich ungdomsskole

Sophie Radich ungdomsskole

Nybygg | Lillestrøm | 400-500 Mnok

Nybygg av ungdomsskole 8-10 som består av en bygning i Lillestrøm på 3 etasje...

Bentsebrua skole

Bentsebrua skole

Nybygg | Oslo | 360 Mnok

Nybygg av ungdomsskole 8-10 som består av en bygning i Oslo. Selve byggingen ...

Nybygg av bibliotek i Sarpsborg

Nybygg av bibliotek i Sarpsborg

Nybygg | Sarpsborg | 143,2 Mnok

Nybygg av kulturhus som består av en bygning i Sarpsborg på 4 etasjer hvor de...

Edvard Griegsvei Omsorgsboliger

Edvard Griegsvei Omsorgsboliger

Nybygg | Nordre Follo | 378 Mnok

Nybygg av omsorgsboliger som består av en bygning i Nordre Follo med 72 leili...