Frisk luft uten duft – fjern lukten fra toalettet med DuoFresh

Dato: 11 Sep 2020

Fra doskåla er lukten kommet, og i doskåla skal den bli. I stedet for å la ventilasjonen spre lukten til den er for uttynnet til å merkes, eller å øke strømregninga ved å åpne vinduet, angriper Geberit DuoFresh vond lukt allerede før den kommer ut i rommet.

Nå er det stopp på både flauhet for den som forlater toalettet – og uønskede overraskelser for den som kommer inn. Geberit DuoFresh trekker luft ut fra doskålen gjennom skyllerøret, videre gjennom utløpsventilen og renser så luften i et keramisk filter før den slipper ut igjen.

Lukten av suksess!
— Ingen andre løsninger fjerner lukta på denne måten. Rørleggerne vi snakker med forteller at de får mange gode tilbakemeldinger på DuoFresh. Kundene har kanskje hatt mindre gode erfaring med løsninger for luktfjerning før, men nå sier de at «dette funker faktisk!», forteller produktsjef tekniske produkter i Geberit, Odd Skriden.

App-styrt luktkontroll
I DuoFresh-appen kan du selv stille inn hastigheten på viftemotoren, og dermed hvor mye luft som skal suges ut av doskålen.
— Om noen skulle ha behov for at viften gjør litt ekstra innsats, kan det enkelt stilles inn i appen. Der stiller man også inn hvor lenge viften skal stå på før og etter at den starter.

Gå mot lyset
En annen ting som styres i appen er det praktiske LED-lyset i bunnen av betjeningsplaten. Lyset viser vei til toalettskålen selv om baderombelysningen er avskrudd, og de fleste kan vel kjenne igjen ønsket om at ikke lyset på badet skal gjøre at man våkner mer enn absolutt nødvendig. I appen kan man styre lysstyrken på LED-lyset.

Enkel montering
Skriden forklarer at DuoFresh er laget for at installasjonen skal være enkel for rørleggeren.
— Sisternen og strømstyringen må monteres før veggen lukkes, og så trekkes det én kabel til fra omformeren og én fra viftemotoren. Der en rørlegger bruker rundt tre minutter på en vanlig trykkplate, tar det kanskje 15 minutter med DuoFresh-løsningen.

Hele installasjonen, med unntak av at det trengs en elektriker til å installere strømstyringen, kan rørleggeren gjøre selv.

Velg blant mange betjeningsplater
Tidligere var det et noe begrenset utvalg med betjeningsplater for DuoFresh, nå kan nesten samtlige plater i Sigma-serien brukes.
— Alle Sigma-platene fra 01 til 50 støtter nå DuoFresh. Det betyr at det er langt større valgfrihet i design for både rørlegger og sluttkunde, med for eksempel firkantede eller runde knapper, én knapp eller metallplater. Flere og flere vil ta igjen designelementer ellers i rommet i trykkplaten sin, og velger dermed en annen farge en hvit, som rosegull, sort eller matt farge, sier Skriden. Han legger til at DuoFresh-Stick, for renhet, god duft og blått vann ved nedspyling, enkelt plasseres bak alle betjeningsplatene i Sigma-serien.

Hvordan fungerer det?
Hele DuoFresh-systemet består av en viftemotor som er montert på sisternens sprutdeksel, et keramisk filter, en betjeningsplate med montasjeplate og enheten for strømstyring.

Viften som sørger for at den vonde lukten fjernes kan trigges av en rekke faktorer.
— Jeg anbefaler at viften starter ved hjelp av en bevegelsessensor i DuoFresh-enheten. Da er man sikret at viften kun starter om toalettet faktisk er i bruk. Alternativene er blant annet at viften kobles sammen med lysbryteren til rommet, eller til en bevegelsessensor som starter viften med en gang noen er i rommet.

Hva er den enkleste måten å fjerne lukt fra toalettet?
Så, for alle som ønsker et toalett med minst mulig uønsket lukt, er løsningen ganske enkel. Du trenger ikke hanskes med håndtering av lukt i rommet om du fjerner den allerede før den oppstår!

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår