Forlenger utesesongen med nye balkonger fra Balco

Dato: 15 Sep 2023

Høsten 2021 og vinteren 2022 bygde Balco nye balkonger til de totalt 100 leilighetene i Lia borettslag i Porsgrunn. De valgte Balco som leverandør - mye på grunn av de estetisk flotte løsningene på balkonger og selskapets gode renomé.

 – De nye balkongene i borettslaget har gjort beboerne mer sosiale, sier styreleder Tove Kammen i Lia borettslag. I forbindelse med Balco sin pølsefest, en markering for at de nye balkongene er på plass, forteller hun gledelig om borettslagets nye balkonger.

– Sesongen for når vi kan anvende og bruke balkongen er blitt veldig forlenget og beboerne har fått en ny stue. Tidligere hadde borettslaget små grønne betongbalkonger som stakk 120 cm ut fra veggen. Da måtte vi sitte i bredden og det var ikke mulig å invitere til fest eller samling på balkongen. Men sånn er det ikke lenger, nå har vi fått store og flotte balkonger, fortsetter hun.

Ny styreleder - nye balkonger
Prosessen med nye balkonger for Lia borettslag starter tilbake i 2016, men det var ikke før Tove ble ny styreleder at ballen begynte å rulle. – Som ny styreleder er man litt stresset og tenker på hva man skal ta tak i, men jeg så at dette prosjektet hadde det vært mye snakk om. I og med at balkongene vi hadde, ikke var pene og uansett måtte renoveres, tok vi tak i dette, sier styrelederen.

Gjennom en anbudsprosess var det Balco som endte opp med oppdraget med å bytte ut og oppgradere balkongene i borettslaget. Balcos første møte var i januar 2019 og arbeidet med nye balkonger begynte høsten 2021.

Ingen økte fellesutgifter
Da styret la frem forslaget om nye balkonger til generalforsamlingen, gikk det greit igjennom. – Vi fikk ett tips om at vi kunne ta opp et lån over lang tid (40 år), så vi rådførte oss med PBBL (Porsgrunn og Bamble boligbyggelag) som er vår forretningsfører. De forklarte at vi kunne klare dette uten å øke husleien eller fellesutgiftene. Det er derfor ikke så vanskelig å tenke seg at beboerne likte dette forslaget, forteller en entusiastisk styreleder.

Man tuller ikke med balkonger. Jeg vil absolutt anbefale innglasset balkong.

Tove Kvammen - Styreleder, Lia borettslag

Kort info om prosjektet:
Lia borettslag
Flåttenlia 76
3925 Porsgrunn
Balkongsystem: Air med Designluke
Innfestninger: Søyler og strekkstag + søyler frem ved trapper
Tilvalg: Balcodør og trapp i 1 etg. + himling med spotter
Byggeår: 2021
Antal balkonger: 100 stk
Byggetid: 7 måneder

 Tommel opp for nye balkonger
– Når du ser resultatet i dag, så er det helt klart at det var verdt det. Jeg blir stadig kontaktet av beboere som sier det er blitt veldig bra og beboere gir tommel opp når jeg går forbi, sier Tove. Hun var selv skeptisk til innglassede balkonger i starten, etter å ha sett ulike varianter fra noen år siden, som ser ut som fuglekasser. Men med dette resultatet, kan hun
absolutt anbefale alle å tenke på innglasset balkong.

De nye balkongene gjør at flere folk går ut og er ute på balkongene sine. I tillegg er beboerne i første etasje veldig fornøyde med at de har fått utgang rett ut fra balkongen. Det gjør at de enklere snakker og besøker hverandre.

Rammeløse vinduer gir bedre utsyn
Borettslaget fikk valget mellom vinduer i rammer og Balco sin rammeløse løsning. – Jeg er veldig glad for at vi gikk for de rammeløse vinduene, da du får et helt annet utsyn. Her på Flåtten i Porsgrunn har vi en flott panoramautsikt og det gjelder å utnytte den, sier styrelederen.

Flagg og feiring (hurra for nye balkonger)
Tove forteller at alt gikk etter planen og at balkongene ble levert i tide. De siste balkongene ble faktisk levert rett før 17. mai og det ble feiret med norske flagg på alle balkonger. – Vi har kunnet sammenligne oss med andre balkongprosjekter med andre aktører i Porsgrunn og sett at Balco har jobbet raskt og effektivt, sier en overbevist styreleder.

God oppfølging og godt samarbeid
– Det var en krevende prosess å gå inn i, men vi har fått masse god hjelp av både boligbyggelaget og Balco. Opplevelsen med Balco har vært udelt positivt og de har vært kjempegode på å følge oss gjennom hele prosessen, holde oss informert og gi råd. Samtidig synes jeg det har vært skikkelig morsomt, avslutter hun.

Balco er markedsledende aktør og våre balkongsystemer er etterspurt over hele Europa. Les gjerne hva andre synes om balkongløsningene våre på www.balco.no.

Referanseprosjekter Balco AS

Nybygg av forretning, kontor og leiligheter i Bodø

Nybygg av forretning, kontor og leiligheter i Bodø

Nybygg | Bodø | 290 Mnok

Nybygg av forretninger/senter som består av en bygning i Bodø med 58 leilighe...