Elenta leverer effektiv takrehabilitering til et borettslag på Lindeberg

Dato: 3 Apr 2024

Elenta har nylig fullført en omfattende takrehabilitering på hele 970 kvadratmeter midt på vinteren, til tross for utfordrende forhold med masse snø og is. Dette prosjektet var avgjørende da taklekkasjer hadde oppstått, og det hastet med å få det fikset så fort som mulig.

På et borettslag på Lindeberg har Elenta tekket om et nedslitt tak på 970m2. Det gamle takbelegget var holdt på plass av elvestein som ble fjernet ved hjelp av en sugebil. Alt av gammelt takbelegg og isolasjon ble også fjernet, før taket ble bygget opp på nytt med ny isolasjon, dampsperre, og ettersom det er en stor takflate som er spesielt værutsatt, ble det valgt å bruke vakuumtak.

Vakuumtak skiller seg fra tradisjonelle taksystemer ved å eliminere behovet for festemidler direkte på takflaten. I stedet utnytter systemet vindkraften til å suge takbelegget fast mot takkonstruksjonen. Dette intelligente designet gjør det spesielt velegnet for rehabilitering av betydelige takflater. Med denne innovative løsningen oppnår man ikke bare en sterk forankring av takmaterialet, men også en mer strømlinjeformet og effektiv installasjonsprosess.

Elenta er stolt over å ha ledet dette prosjektet, som tydeliggjør deres dedikasjon til å levere pålitelige og effektive løsninger til deres kunder, selv under utfordrende forhold. De ser frem til å fortsette å jobbe hardt for å møte og overgå forventningene i kommende prosjekter.

Se flere av våre referanseprosjekter her

Elenta: Fremoverlent i bærekraftig bygging

Elenta har markert seg som en innovatør innen integrering av solceller og taktekking i Norge, og har blitt anerkjent for sitt arbeid med å fremme bærekraftige byggeløsninger. 

 

Dette sier Trond Harbu, Daglig Leder i Elenta:
Vi er stolte av vår innsats for å utvikle og tilby miljøvennlige alternativer som reduserer bygningers fotavtrykk og gir økonomiske fordeler for våre kunder.

 

 

Vi tror på viktigheten av å tilby et bredt spekter av tjenester, inkludert tak, solenergi og el, for å imøtekomme ulike behov og støtte kundenes målsetninger. Denne tilnærmingen bidrar til kostnadsbesparelser, økt effektivitet og en helhetlig tilnærming til hvert prosjekt, spesielt for store eiendomsporteføljer.

Med vår evne til å levere integrerte løsninger som dekker ulike behov, er vi forberedt på å møte utfordringene og kravene til våre kunder. Vi ser frem til å fortsette å være en pålitelig partner og å bidra til bærekraftige løsninger for fremtidens byggeprosjekter.