Altaskifer lanserer små- og storgatestein i ekte norskskifer

Dato: 12 Feb 2024

Et nytt produkt i Altaskifer sin bærekraftserie er små- og storgatestein. Steinene produseres av overskuddsmasser i Skandinavias første Bærekraftsenter for skiferproduksjon. Senteret er lokalisert i skiferbruddet i Alta. Produksjonen av gatesteinene er allerede i full gang. Daglig leder, Asbjørn Wang, merker allerede at interessen for gatestein fra Altaskifer er stor både fra landskapsarkitekter og anleggsgartnere.

Smågatestein

Smågatestein lanseres i størrelsen 10x10 cm og sortert i 2 tykkelser, 4-6 og 6-8 cm. 2 av sidene er hugget og 2 av sidene er saget. Vekt per kvadratmeter er henholdsvis 150 og 210 kilo. Steinene leveres i BigBags.

Storgatestein

Storgatestein lanseres i størrelsen 20x14 cm og sortert i 2 tykkelser, 4-6 og 6-8 cm. 2 av sidene er hugget og 2 av sidene er saget. Vekt per kvadratmeter er henholdsvis 150 og 210 kilo. Steinene leveres i BigBags.

Gatestein produsert i Norge er bra for miljøet

Mye av gatesteinene som brukes i Norge er importert fra utlandet. Altaskifer gatestein er et kortreist alternativ sammenlignet med mange av de importerte gatesteinene. Kortere reisevei betyr mindre skadelige utslipp.

Sterkere stein betyr lettere stein

Altaskifer har tekniske egenskaper som gjør den mye sterkere enn granitt. Dette betyr at en gatestein fra Altaskifer i 4-6 cm tykkelse tåler minst like mye belastning som granitt som er dobbelt så tykk. En lavere vekt per kvadratmeter bidrar ytterligere til mindre skadelige utslipp fra transport fra produsent til prosjekt. En lettere stein gjør også monteringsjobben for steinleggerne lettere.

Ingen overraskelser

Altaskifer gir deg en fast pris i norske kroner. Du slipper risikoen med både volatile valutakurser og fraktrater. Produktene kommer frem til prosjektet til avtalt pris og tid hver gang.

Ta kontakt med oss i dag på 970 65 475 eller send e-post til asbjorn.wang@altaskifer.com for levering til ditt prosjekt i 2024