WAF - den beste skruen til bærende konstruksjoner

Dato: 20 Nov 2019

ESSVE har et bredt utvalg av festemidler. I det siste er vi blitt mer og mer glad i den effektive WAF-skruen til bærende konstruksjoner, sier Magnus Karlsen i Brix Bygg AS i Sandefjord.

Brix Bygg har tre tømrere og en lærling i staben. Magnus Karlsen eier 50 prosent av firmaet og er en driftig 29-åring opptatt av nybygg og rehabilitering og utvikling av eiendom.

– Som oftest jobber vi på trange byggeplasser og har valgt å innrede bilene med hyller og ESSBOX kofferter i stedet for å ha container. Vi har 5-6 kofferter hver i bilene, sier Magnus.
Selv har han én ESSBOX Mini med beslag, én med uteskruer og én med inneskruer, én med karm/vindu-materiell, én til hullbor og én med diverse spiker.

Magnus føler at ESSVE lytter til innspill fra byggebransjen.
– De utvikler produkter for at vi skal få ergonomisk utformet verktøy og effektive festemidler. Jeg liker at de involverer brukerne i utviklingsprosessen, sier han.
– Vi har oppdaget at WAF-skruen fra ESSVE er svært gunstig til bærende konstruksjoner. Det store hodet fungerer som en skive og sørger for å trekke treverket godt sammen med stor klemkraft. Hodet forsvinner ikke inn i treverket og reduserer klemkraften, forklarer Magnus.
Han liker også fiberskjæret i spissen av WAF-skruen, som hindrer sprekkdannelse. Skruer som er lengre enn 70 mm har en ekstra fresgjenge rett etter den vanlige tregjengen.

– Det gjør det enklere å montere lengre og grove skruer. En annen fordel er at skruehodets underside er utformet for at skruen skal passe godt når vi skrur i bjelke- og stolpesko, legger han til.

Fakta om WAF

  • Konstruksjonsskrue for effektiv montering og pent sluttresultat.
  • WAF-skruens hode har stor diameter som gir stor klemkraft ved montering. Hodet bygger lite i høyden og gir derfor den pene finishen.
  • Fiberskjær i spissen sørger for lavt innskruingsmoment i trematerialet og redusert risiko for sprekkdannelser.
  • Kan brukes inne og ute (Corrseal C4 eller A4 syrefast).