VIVIX fasadeplate – en innovativ lettvekter

Dato: 20 Sep 2018

Praktisk og slitesterk fasadeplate med lav vekt blir et naturlig valg for utvendig ytterkledning for nybygg og renovering.

VIVIX fasadeplater fra Formica Group er en innovativ utvendig produkt med lav vekt, 6 mm tykke plater,  veier bare 8,7 kg per kvadratmeter, noe som forenkler både installasjon og håndtering, og gir en støttestruktur og fasade med generelt lav vekt. Dette er en av grunnene til at VIVIX fasadeplater blir et stadig mer åpenbart  valg for byggebransjen. Bland våre utvalgte referanseprosjekter på vår hjemmeside formica.com finnes mer informasjon om hvorfor våre kunder velger vårt produkt.  

VIVIX® er en solid homogen fasadeplate med dekorativ overflate på begge sider og er fremstilt av varmeherdet plast forsterket med cellullosefibre for ekstra styrke og holdbarhet. En akryloverflate gir forbedret UV-beskyttelse, og VIVIX fasadeplater er grundig testet for krevende bruk i henhold til EN 438-6, noe som gjør dem ideelle til bruk på ventilerte fasader og andre utvendige bygningselementer.

Sortimentet utvikles kontinuerlig og senest i våres ble det lansert nye dekorer  og bildetjenesten Younique , som gjør det mulig å skape unike design på VIVIX fasadeplater.

VIVIX fasadeplater er et uttrykk for Formica Groups fokus på bærekraft og måter for å skape trygge miljøvalg. Hele VIVIX-serien er FSC-sertifisert.Panelene er produsert i Europa i henhold til ISO 9001-standarder og medfører minimale miljøbelastninger, som bestemt av Formica Groups livssyklusvurdering (LCA). VIVIX-panelene har brannklasse B-s1, d0 (EDF 6 mm) i henhold til den europeiske standarden EN13501-1. Formica Group er også den første laminatprodusenten i verden som mottar Carbon Trust’s Carbon Reduction Label