Viktig å vite om drenering av takterrasser

Dato: 29 Mai 2020

ISODREN-platens drenerende og varmeisolerende egenskaper og den lave vekten gjør den ideell til drenering og fuktsikring av takterrasser. Med utvendig, drenerende isolasjon unngås alle problemer med lekkasjer, fukt, frostskader og korrosjon i flate tak, terrasser og takhager.
 

 

Viktig å vite om drenering av takterrasser

 

Det er 2 faktorer som må innfris for at drenering av takterrasser skal bli en suksess:

  • Drenering og isolering uten bruk av singel
  • Varmeisolering av dekket slik at det tørker raskt
Disse faktorene gjelder også tilsvarende konstruksjoner som terrassehager, takhager mv.


Dreneringskapasiteten blir optimal. Med et porevolum på minst 35 % er dreneringskapasiteten til ISODREN-platen 2000 liter/minutt/kvm. Fordi platene ligger an mot membranen med sine vannbestandige kuler, vil alt vann renne gjennom platene og langs membranen i fallretning mot sluk. Hvor fort vannet vil dreneres til sluk avhenger av fallet på dekket.

Vektbelastningen på taket blir redusert. Platens lave vekt, 19-55 kg/m3, minker belastningen på dekket med ca. 120-180 kg/ m2 sammenlignet med grus/singel. Her kan du laset ned tabeller som viser Trykkfasthet for isodren-platen ved ulike belastninger.(pdf., 2 sider)

Membranen får minimal slitasje. Ved å isolere direkte oppå membranen og ikke i eller under bjelkelaget til terrassen, vil  takmembranen alltid ligge i temperert sone. Slik er du sikret en terrasse og en membran med minimal bevegelse og temperatursvingninger, samt at membranen eldes lite da UV-ståler som bryter ned membranen ikke når frem.

SINTEF- sertifisert, fullgod dreneringsløsning og isolasjon i ett. ISODERN-platen er bygget opp av ekspanderende polystyrenkuler der hver kule er omsluttet av et lag bitumen/latexemulsjon. Produsenten kan derfor garantere at platenes funksjon i 50 år.

Alt dette gjr ISODREN til en fremragende løsning for isolering og drenering av takterasser.


Les mer...

 

Viktig å vite om fuktsikring av takterrasser

 

ISODREN-platens drenerende og isolerende egenskaper gir store fordeler for fuktsikring av takterrasser:

  • Isoleringen lagt på kald side av konstruksjoner sørger for en varm og fuktsikker terrasse bjelkelag (dette står undert avsnittet «Viktig å vite om fuktsikring av takterrasser»)
  • Dreneringen er ivaretatt helt uten bruk av annet materiell, som singel og grus.
  • Dreneringsfunksjonen blir optimal på grunn av platenes punktvise anlegg mot membranen.
  • Isoleringen er ivaretatt på utsiden av konstruksjonen, lagt oppå membranen. Ingen isolering i varm sone. Når ISODREN-platen legges direkte på membranen, fjernes risikoen for vanntrykk som over tid kan føre til store fukt- og vannskader ved at membranen sprekker opp.

Alt dette gjør ISODREN-platen til en svært velegnet løsning for fuktsikring av takterrasser.


Les mer...

Hva gjør jeg når jeg vil lage takHAGE?

 

Det vokser frem en økende interesse for takhager også i Norge. En frodig og nyttig takhage kan lett bli virkelighet.

Planterøtter trenger ikke ned i ISODREN. Siden ISODREN-platen aldri trekker til seg fukt er den også uinteressant for planterøtter. Røttene vil ikke skade dreneringen eller isolasjonsevnen til ISODREN, men holde seg i jordsmonnet hvor det alltid vil være fuktighet og næring.

Dypt jordsmonn på terrassen er ingen hindring. ISODREN-platen leveres i ulike tykkelser og ulike grader av trykkfasthet. Derfor finnes det en løsning for alle typer overbygninger på platene. Det betyr at et dypt jordsmonn på terrassen ikke er noen hindring, forutsatt at konstruksjonen under tåler vekten. Da er det også en stor fordel med ISODRENS dreneringsfunksjon: Platene utgjør en fullgod dreneringsløsning og erstatter f.eks. singel og grus. Effektivt, lett og varig. Platene har 50 års funksjonsgaranti.

Ved tynne jordlag vil det kunne være behov for å redusere dreneringsfunksjonen til ISODREN-platen. For å ta vare på / fordrøye vannet i vegetasjonslaget, legges det ut en kraftigere/tykkere filterduk på ISODREN-platen. 2x400gr duk gjør at «vannsøylen» må være større for at vannet skal renne igjennom. På denne måten vil vegetasjonslaget klare å holde på fuktigheten lenger, noe som vil komme gress og planter til gode.

Ellers er et dekke med Sedum et godt egnet vegetasjonslag der det jordsmonnet blir i tynneste laget.

Med ISODREN-platen er risikoen for vanninntrenging som kan gi skader helt eliminert. Høyt temperaturnivå medfører lavt fuktinnhold i betongdekket. Jevn temperatur gir også minimal bevegelse i betongdekket og membranen. Når arbeidet er utført riktig vil heller ikke kondensvann forekomme.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår