Vestre AS : Internasjonal Designpris til Vestre og Eker Design

Dato: 17 Apr 2013

Den internasjonale designutmerkelsen Red Dot Design Award ble tildelt Vestre AS og Eker Design for benken ICON. Prisen har blitt utdelt siden 1955 til produkter som utmerker seg spesielt. Red Dot Design Award har ca 11 000 søkere fra 61 land hvert år.

- Det var skikkelig moro å få denne nyheten. Prisen henger svært høyt internasjonalt og benken fikk dermed enda større oppmerksomhet på den internasjonale møbelmessen i Milano, som ble avholdt tidligere denne måneden, sier Jan Christian Vestre, daglig leder i Vestre AS.

Benken ICON er utviklet i et nært samarbeid mellom Eker Design og Vestre, og representerer et nytt uttrykk for møbelprodusenten.

- Vi ville lage et annerledes sittemøbel, med ukonvensjonelle materialer og med et moderne uttrykk. Våre designmøbler er utviklet for det offentlige rom, og benken ICON har et utradisjonelt uttrykk for denne bransjen. Benken gir arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter et lekent alternativ når de skal velge møbler til sine prosjekter, sier Jan Christian Vestre.

Den robuste benken kan brukes både ute og inne, og krever minimalt vedlikehold og ettersyn.

Materialene er glassfiber, syrefast stål og høyglanspolert aluminium; alle slitesterke materialer som tåler vær og vind.

Bård Eker er kanskje mest kjent for raske biler og båter. Nettopp den kunnskapen var grunnlaget for at benken også leveres på bestilling i carbonfiber. - Vi har gjennom utvikling av båter og biler god kompetanse på produkter i både glassfiber og carbon, og så her muligheten til å bruke kompetansen på et litt uventet felt, sier Bård Eker, adm dir i Eker Design.

Om Vestre
Vestre har siden 1947 utviklet og produsert by- og gatemøbler til offentlige og private miljøer. Bedriften tilbyr i dag en rekke prisbelønte enkeltprodukter og møbleringsserier. Vestre samarbeider med industri- og møbeldesignere i flere land. www.vestre.com

Om Eker Design
Eker Design er et ledende designmiljø som tilbyr komplette utviklingsløsninger fra idé-stadiet til ferdig produkt. Eker Design har kompetanse innen alle produktutviklingsfelter, fra designstrategi til utvikling av verktøy og produksjonsunderlag. Bedriften har hovedkontor i Fredrikstad, med maskinpark for fresing av deler opp til 7 meter lendge, og med mekanisk verksted for utvikling av modeller og småserier. Søsterselskapet Eker Communication sørger for kommunikasjon, reklame og lanseringsstrategier. www.ekerdesign.com


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår