Verdens sterkeste gulv feirer 50-årsjubileum

Dato: 1 Nov 2019

Det er 50 år siden Ucrete® ble utviklet sent på 1960-tallet, med utspring i etterspørselen etter et robust, holdbart toppbelegg til gulv i kjemiske anlegg.

Verdens mest robuste gulv feirer stort jubileum: Det er 50 år siden Ucrete®, som inngår i BASF’s Master Builder Solutions produktportefølje, ble patentert. Ucrete-gulv er basert på en unik polyuretanharpiksteknologi som gjør gulvene usedvanlig bestandige mot aggressive kjemikalier, ekstrem mekanisk belastning og termisk belastning.

Ucrete-gulv er spesielt godt egnet til bruk i produksjonsområder utsatt for aggressive kjemikalier, for eksempel i næringsmiddelindustrien, kjemisk industri og legemiddelindustrien. Gulvene har en fugelfri overflate med sklisikre egenskaper som sørger for et sikkert og hygienisk arbeidsmiljø der det er påkrevd. Det tette og ugjennomtrengelige Ucrete-gulvet tåler temperaturer på opptil 130 °C og oppfyller de strengeste krav til hygiene. Ucrete kan installeres i løpet av få timer eller dager, alt etter hvilken variant som er valgt. Med korrekt installasjon holder gulvet i mange tiår.

Opprinnelig et gulv til kjemiske anlegg

Utviklingen av Ucrete startet sent på 1960-tallet, med utspring i etterspørselen etter et robust, holdbart toppbelegg med enkel installering til gulv i kjemiske anlegg. Den ideelle løsningen viste seg å bestå av polyuretan som hovedingrediens, en kontrollert reaksjon med vann før påføring og tilsetningsstoffer som tidligere bare hadde vært brukt til betong. «Egenskapene til Ucrete, som for øvrig har fått navnet sitt fra en kombinasjon av «uretan» og «betong» (concrete), var rett og slett revolusjonerende,» forteller Philip Ansell, Marketing Manager i Ucrete Industrial Flooring Europe i BASF.

«Siden Ucrete var motstandsdyktig overfor all restfukt i underlaget, kunne installeringen foregå raskt – en ideell egenskap i alt renoveringsarbeid, som dermed kunne utføres praktisk talt uten nedetid. Med de gamle harpiksbaserte løsningene måtte underlaget være helt tørt – et ledd i klargjøringsprosessen som var, og fremdeles er, både tids- og arbeidskrevende.»


Holdbare gulv til matvareindustrien over hele verden

Siden den gang har Ucrete-gulv i stadig større grad blitt brukt over hele verden til prosjekter som krever robuste og holdbare gulv. «Et av de eldste Ucrete-gulvene som fremdeles er i bruk er hos et stort bryggeri i Wales, Magor Brewery, gulvet ble lagt i 1984», forteller Ansell og fortsetter: «I 1975 la et stort internasjonalt drikkevareselskap Ucrete-gulv i et av sine anlegg i Irland, og siden den gang har de fortsatt å bruke Ucrete i anleggene sine verden over. Våre kunder vet at de kan stole på Ucrete-gulvets ytelse og holdbarhet – og denne påliteligheten er noe de ikke er villige til å gi slipp på. 

Les mer om noen av referansene våre her:  

 

Referanseprosjekter BASF

VKIP – Vålerenga Kultur og Idrettspark

VKIP – Vålerenga Kultur og Idrettspark

Nybygg | Oslo | Uoffisiell

Nybygg av idrettsanlegg, utendørs tilsvarende 3 bygninger i Oslo. Selve byggi...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår