Varmepumper og kuldeanlegg – Energieffektive anlegg med lave driftskostnader og høy driftssikkerhet!

Dato: 28 Jan 2015

Norsk Kulde har lagt ned mye ressurser i design av kuldeanlegg og varmepumper, og resultatene er optimalt energieffektive anlegg med lave driftskostnader og høy driftssikkerhet. Vi vil fremheve følgende momenter:
  • Fordampere for fryserom bør tas ut med liten temperaturdifferanse og store overflater som muliggjør å heve fordampningstemperaturen om natten og i helgene for vedlikeholds drift. Fordampningstemperaturen vil styres optimalt av anleggets automatikk basert på kjølebehovet for reduksjon av energiforbruket .
  • Avriming av fordampere er utført med ny banebrytende design som ved lavt kondensatortrykk avrimer store fordampere med lav varmgasstemperatur i løpet av få minutter som medfører ytterligere redusert energiforbruk.
  • I tillegg har vi benyttet innovative produkter for fjerning av luft, vann og olje i kuldemediekretsen som i de fleste tilfellene er årsaken til driftsproblemer og høye energiforbruk i kuldeanlegg.
  • Kuldeanlegg produserer mye overskuddsvarme som kan utnyttes til oppvarming av forbruksvann samt oppvarming av bygget via vannbårne varmesystem samt f.eks snøsmelteanlegg. Enova kan være en viktig bidragsyter for gjennomføringen av energiøkonomiske tiltak.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår