Valg av takheis og skinnesystem er avgjørende for effektiv bruk

Dato: 20 Jun 2017

Valg av skinnesystem kan være avgjørende for om pleiepersonell benytter det i arbeidsdagen – eller ikke. Det finnes flere eksempler hvor en dårlig plassert løsning blir så tungvinn for pleiepersonell at man lar være å bruke hjelpemiddelet.

VIKTIGE TREFFPUNKTER FOR EFFEKTIV BRUK >>

Å forstå hvordan rommene skal brukes, med tenkt plassering av seng, stellebord samt dusj og toalett, er avgjørende for at personell og pasienter oppfatter løsningen som en hjelp i hverdagen. Takheissystemet skal ikke kun løfte, men også bringe pasienten frem til de viktige områdene i rommet. Dersom eksempelvis en rettskinne fører inn til badet har den ikke noen praktisk hensikt om den ikke treffer over toalett eller dusj. I tilfeller hvor heisen ikke har spesifikke treffpunkter må man likevel benytte unødvendige manuelle løft eller ekstra hjelpemidler for å forflytte pasienten videre til toalett eller dusj. Disse ekstra hjelpemidlene vil oppta verdifull plass og gjøre forflytning mer komplisert enn nødvendig. Dette gjelder også dersom systemet ikke treffer korrekt over senger, stellebord eller andre sentrale elementer i rommet.

ULIKE LØSNINGER >>

Vi tilbyr et bredt spekter av kurver i ulike vinkler og lengder

KURVE >>

TRAVERS >>

RETT SKINNE >>

ROM TIL ROM >>Kurvene kan kuttes til eksakte mål slik at de alltid passer til rommet.
Traverssystemer består av to skinner som bærer en vinkelrett skinne. Det gjør det mulig å flytte pasienten i alle retninger og forflytte pasienten over hele rom flaten.
Rettskinne gir en enkel og kostnadseffektiv installasjon. Rette skinner monteres normalt over de viktigste områdene i rommet, som toalett og seng.
Et rom-til-rom-system gir mulighet til å forflytte pasienter fra et rom til et annet uten å gjøre endringer på eksisterende døråpninger eller ta hensyn til dette ved nybygg.


ALTERNATIVE LØSNINGER >>

Erfaring viser at en god løsning for gulvareal ikke nødvendigvis gir de beste forutsetninger for et velfungerende takheissystem. For pleiepersonell er det avgjørende at takheisen er tilgjengelig i sonene hvor de viktigste treffpunktene befinner seg. Det er derfor viktig at faktorer som treffpunkter, møblering, faste installasjoner som VVS og garderober tas hensyn til.

Ved prosjektering av takheis og skinnesystem bør man på forhånd sette seg inn i hvordan dette skal brukes av pleiepersonell for å lette tunge løft. Ryggskader som følge av løft er en av de største grunnene til sykefravær i helsetjenesten og prosjekteringen bør ta hensyn pleiepersonellets arbeidsmetoder og behov. Et enkelt skinnesystem gjennomgående fra rom til rom er en grei løsning dersom det ikke er behov for å forflytte pasienten til spesifikke områder.


En alternativ løsning kan fremkomme etter å ha studert pleiepersonellets arbeid og behov. Løsningen gir maksimal uttelling både for personell og pasienter. Manuelle løft unngås i stor grad og videre forflytning i andre hjelpemidler som f.eks rullestol er ikke nødvendig da alle treffpunkter som benker, toalett og vask er dekket av løsningen. En godt gjennomtenkt løsning for skinnesystemet er like viktig som planløsningen for rommet for øvrig.


PROSJEKTBISTAND >>

For å sikre et vellykket resultat gir vi kostnadsfri bistand gjennom hele eller deler av et prosjekt. Arkitekter og entreprenører involvert i bygging av sykehjem eller sykehus er ikke alltid kjent med krav for installasjon av takheis. Vi veileder derfor arkitekter, utviklere og helsepersonell gjennom alle deler av prosjektet og installasjon og bruk av våre produkter. Vårt utvalg av systemer tilbyr en rekke ulike installasjonsalternativer for optimal ytelse og pris. Vi har kompetansen for å finne mest hensiktsmessige og kostnadseffektive løsningene både for pasient og pleiepersonell. NHD kan bistå med analyse, vurdering og evaluering for å oppnå optimale resultater inkludert kostnadseffektivitet, kvalitet og sikkerhet. Vi tilbyr installasjonstegninger i de fleste store formater, inkludert CAD-tegninger, samt installasjonsveiledning på forespørsel. Våre løsninger er kostnadsfrie med rask levering.

Skinner og takheiser er designet for en rekke miljøer som sykehus, sykehjem og private boliger. De monteres alltid med et perfekt resultat. Vi leverer FDV dokumentasjon til alle våre installasjoner.ROOMER S, ROM TIL ROM LØSNING >>

Forflytning uten å foreta endringer på døråpninger. Roomer S takheis er en flyttbar løfter som gjør det mulig å forflytte en pasient fra et rom til et annet, i en enkelt bevegelse, uten å foreta endringer på døråpninger. Mobiliteten sikrer reduserte investeringer, da samme løfter kan brukes i flere rom. Løfteren har en kapasitet på 220 kg, og kan brukes med enten 2, 3 eller 4-punkts oppheng.

HELIQ, STASJONÆR TAKHEIS >>

HeliQ har et moderne, diskret utseende som passer godt inn i de fleste miljøer. Den beskjedne størrelsen sikrer brukervennlighet i både institusjoner og hjemmebasert omsorg. Takheisen tilbys i tre modelller med ulike brukervekter; 150 kg, 220 kg og 300 kg. Den gir også optimal komfort for pasientene med 2-punkts eller 4-punkts oppheng i forskjellige lengder som passer til enhver pasient.

ALTAIR, FLYTTBAR TAKHEIS >>

Vår nye Altair takheis er en lett flyttbar løfter med et diskret og moderne design. Løfterens mobilitet sikrer reduserte investeringer, ettersom samme løfter kan brukes i flere rom. Løfteren er tilgjengelig i tre vektklasser; 150 kg, 220 kg og 300 kg. Altair kan brukes med enten 2, 3 eller 4-punkts oppheng.


Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår