Unngå tyveri på byggeplassen

Dato: 24 Apr 2019

Tyveri er et kjempeproblem i bygge- og anleggsbransjen i Norge. Ni av ti bedrifter i byggebransjen har blitt frastjålet verktøy, ifølge NRK. Tross dette, er det kun 5% av byggeplassene som velger å bruke kameraovervåkning som sikkerhetstiltak, ifølge BNL.

Ikke bli en del av statistikken! Din jobb er å bygge! Vår jobb er å sikre!

Intellity CAM er vår egenutviklede kameraløsning som erstatter tradisjonelt, manuelt og kostbart vakthold med teknologi. Løsningen består av et kameraskap som har faste BOSCH-kamera koblet mot Safe4 Security Group sin FG-godkjente alarmstasjon. Bakgrunnen for at vi bruker faste kamera, er at sensorstyrte kamera går an å lure, slik at kameraet ikke får «festet blikket». Kameraene er høyoppløste og har BOSCH sin IVA (intelligent videoanalyse) innebygget.

IVA er teknologi som muliggjør å kunne definere områder i bildet som skal utløse alarm ved inntrengsel. BOSCH er også integrert mot alarmstasjonens egen plattform, slik at de umiddelbart får opp hendelsen på byggeplassen. Alarmoperatøren får en tisekunders videosnutt på hva som har utløst alarmen, samt et livebilde.

På kameraskapet er det montert en høyttaler som yter 120db som alarmoperatøren benytter til å identifisere (f.eks. med kjennetegn/klesplagg) og varsle inntrengeren, slik at man blir oppmerksom på at man blir observert, og at det ikke er en innspilling. Varslingen foregår på to språk. Resultatet er at hendelsen avbrytes før den er påbegynt. Ved behov varsles vekter eller politi. Videomaterialet dokumenterer hendelsene og kan brukes som bevis.

Det løsningen gir deg er rask håndtering og avbrytelse av uønskede hendelser, en betydelig reduksjon i utgifter relatert til slike hendelser, og du vet at rett instans tilkalles basert på det som utspiller seg på plassen.

Kort oppsummert:
  • Kostnadseffektiv sanntidsovervåking 365 dager i året
  • Varsel til døgnbemannet FG-godkjent alarmstasjon
  • Høyttalerfunksjon som advarer og skremmer bort uønsket besøk
  • Lett å montere
  • Løsningen kan kjøpes, leases og leies

Personvern:

Kameraene er selvsagt IKKE aktive under arbeidstid, da det er ulovlig å filme arbeidere i arbeid i Norge. Det er dermed heller ikke mulig til å benytte kameraene til annet enn det formål de er ment, sikkerhet.

Videomateriale lagres i henhold til lov i syv dager, før de slettes. Dersom materiale skal brukes som bevis, overleveres dette til politimyndighetene.Se vår kameraløsning på NRK:
https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestlandssendingen/201902/DKOA99022219/avspillerRetningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår