Unngå stygge renner i kledningen

Dato: 12 Sep 2022

Dagens vedlikeholdsvennlige kledninger kommer i mange farger og varianter.
Felles for mange av de nye kledningene er at de er behandlet med kjemikalier eller inneholder stoff som går dårlig sammen med innfesting som ikke er syrefast.

ESSVEs fasadeskruer går i ett med kledningen

Å skru kledningen gir flere fordeler. Den mest åpenbare er estetisk. Skruer i samme farge som kledningen gir et diskre uttrykk og tilnærmet usynlig sluttresultat.

Den praktiske fordelen er først og fremst at syrefaste skruer tåler langt større belastning enn spiker og rimelige skruer. Med syrefaste fasadeskruer trenger du ikke tenke på mørke render fra innfestningen. De tåler mye varme, er seige og tåler de store bevegelsene som naturlig oppstår i en solvarm fasade.

Kledningsskruen finnes i to ulike varianter;
ESSVE Fasadeskrue som matcher kledningen. Skruens hode finnes i hvit, lysegrå, brun, svart og blank. Alle disse fargene matcher de fleste vedlikeholdsvennlige kledninger på markedet. Alle går mer eller mindre i ett med trevirket og gir en pen og helhetlig fasade.

ESSVE Fasadeskrue med lite hode gir et minimalt inngangshull og tilsvarende lite synlig monteringsresultat. Passer perfekt til for eksempel omramming rundt vinduer.

Les mer om fasadeskruene til ESSVE her

Hvorfor syrefast?

Vi anbefaler syrefaste skruer spesielt til kledning av varmebehandlet tre eller trevirke med korroderende overflatebehandling som f.eks. jernvitrol. Syrefaste skruer kan brukes i alle miljøer. Skal du bygge i kystnære områder er det kun syrefast kvalitet som skal benyttes, da får du et varig resultat.