Trenger ikke malerier i huset når hvert vindu er et kunstverk

Dato: 26 Apr 2023

– Vi drømte om et arkitekttegnet hus som kunne passe inn i det livet vi ønsket å leve. Vi ville gjøre en endring når det kom til livstil, og dette huset ble en stor del av den reisen, sier Heidi Bragerhaug.

Familien på fire pakket koffertene og vendte nesen mot Valdres. De hadde fått tak i en unik naturtomt med skogen i ryggen og nydelig utsikt over fjellheimen.

– Tomten vår ligger på 700 høydemeter, uten noe som blokkerer utsikten foran. Vi ville ta med oss naturen inn, og vinduene ble en viktig del av dette.

Et viktig designelement
Ekteparet ønsket et spesielt designuttrykk, med særpreg og fri takhøyde. Med andre ord noe som ikke ville passet inn i en standardmal.

– Vinduene våre er skreddersydd etter tegninger fra arkitekten og er et viktig designelement. De er ikke standard størrelser, men en del av arkitekturen. Det har gjort huset helt unikt.

– Når du kommer inn i gangen og går opp trappen, ser du rett på det store vinduet i stuen. Da åpenbarer fjellheimen seg, og det føles veldig spektakulært, sier Bragerhaug entusiastisk.


Foto: Thomas Bråten, Norse Images.

Kvalitet møter norsk natur
I huset til Bragerhaug og familien er det et spennende utvalg vinduer fra MagnorVinduet. Du finner gulv- til takvinduer i vertikal retning, smale sidevinduer, et 4,6 meter høyt og 7,6 meter bredt «stuevindu» bestående av både vinduer og skyvedører.

– Man trenger ikke malerier i huset når hvert vindu er et kunstverk. Vi er spesielt fornøyd med å ha valgt sorte karmer som rammer inn utsikten. På den måten blir vinduene som en linse på alt som er vakkert her.

Til tross for store vindusflater i hele huset, er det både lunt og varmt inne. Det overrasker Bragerhaug.

– Det kan bli ordentlig kaldt i Valdres om vinteren. Likevel opplever vi ingen kulde når vi sitter inntil vinduene, det er ganske utrolig med så store vindusflater.

Et solid samarbeid
Bragerhaug og mannen er begge opptatt av bærekraft og gjenbruk. For dem var det viktig å bruke så mange norske leverandører som mulig i byggeprosessen.

– Vi tok leverandørvalg basert på verdigrunnlag, kvalitet og design. Entreprenøren vår var rask med å anbefale MagnorVinduet, og de har virkelig levert, sier Bragerhaug fornøyd.

Det var entreprenør Slidre Bygg & Prosjektering AS som bygget eneboligen i 2018. De har brukt MagnorVinduet helt siden 2005 og jobbet på utallige prosjekter sammen.

– Vi anbefaler ofte MagnorVinduet til kundene våre. Mye fordi vinduene de produserer er vedlikeholdsfrie, av god kvalitet og konkurransedyktige på pris, sier Steinar Trøen, daglig leder i Slidre Bygg & Prosjektering AS.

– Aluminiumsprofilene MagnorVinduet bruker er også veldig solide. Du får aluminium på utsiden og tre på innsiden. Da har du ikke bare et aluminiumsbeslag, men en helstøpt profil. Det føles mer stabilt på slike store vindusflater.

Trøen forteller videre at god planlegging er helt avgjørende for at store boligprosjekter skal lykkes. Da er det viktig å ha med seg vindusprodusenten fra start.

– Det kommer ofte opp mot ti endringer på slike prosjekter, og du må ha tålmodighet som leverandør. Her er MagnorVinduet utrolig serviceinnstilte. Det skinner gjennom at de er interessert i jobben sin og bryr seg om kundene.