Trappeneser og kontrastmerking

Dato: 27 Mai 2020

Trappeneser og kontrastmerking er en del av universell utforming. SafeDeck leverer et utvalg trappeneser og kontrastmerking til trapper, opptrinn og avsatser.


Kontrast
Riktige trappeneser gir både økt synlighet og sklisikring, og er dermed er et av de viktigste enkelttiltak man kan gjøre for å minimere faren for fall og uhell i trapper.

Trappeneser skal ha en luminanskontrast på minimum 0,8 i forhold til underlaget, og de skal være sklisikre. Trappenesene skal gå i hele trappetrinnets bredde og skal markere 40mm inn på trinnet. Vi anbefaler også at trappenesene bygger ned på opptrinnet.

SafeDeck leverer trappeneser av høy kvalitet, for både utendørs og innendørs montering.


Sklisikker
Sklisikker trappenese hindrer at man faller og skader seg. Safedeck leverer et utvalg med trappeneser av variert type og kvalitet, som gir fleksibilitet i forhold til design og utseende, men som holder seg godt innenfor kravene til både sklisikring / anti-skli og kontrast.


Anbefalte mål
Trappeneser er viktig for at man skal kunne se hvor trinnene starter. Det gjør det tryggere å gå i trappen og forhindrer ulykker.

Alle trappeneser på inntrinn skal ha en 30 – 40 millimeter (+/-10 millimeter) dyp markering i hele trappens bredde. Dette anbefales også på opptrinn.

Luminanskontrasten skal være minimum 0,8 mellom markeringen og trinnet.

Der hvor mulige løsninger kommer i konflikt med hverandre når det gjelder kontrast, skal markering av trappeneser ha førsteprioritet.

Referanseprosjekter SafeDeck Norge AS

Munch Museet

Munch Museet

Nybygg | Oslo | 2,71 Mrd nok

Nybygg av studio/galleri som består av en bygning i Oslo på 13 etasjer. Selve...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår