Terrasse uten synlige skruehoder, fliser eller sprekker

Dato: 10 Apr 2018

– For meg som håndverker er det gøy å se et flott terrassegulv hvor du slipper at treverket flises opp av skruer, og at kunden er strålende fornøyd, sier tømrer Helge Rognes.

Huset er totalrehabilitert, og det meste av plenen er erstattet av en 170 m2 terrasse. Som terrassebord valgte familien gråfarget Royalimpregnert. Helge Rognes anbefalte skjult innfesting med terrasseskruen HDS fra ESSVE.
– Det er godt å slippe å få flis i foten når vi beveger oss rundt her barbent, sier far i huset.

Enkel montering

– Den største fordelen med dette systemet er at monteringen blir enklere og mer effektiv. I tillegg setter kunden pris på å få det lille ekstra, det han kanskje ikke tenkte på i første omgang, sier Helge Rognes.
– Skruene monteres enkelt i sidene på terrassebordet, slik at skruene blir skjult. Med ESSVEs egen monteringsmal sikrer du at du ikke skrur for langt og ødelegger festet, sier Myhre. Monteringsverktøyet plasseres der du skal skru. Samtidig får du korrekt avstand mellom terrassebordene. Skruene settes på plass og skrus ned med det spesialtilpassede bitset. Skruen er riktig montert når bitset frikobles fra skruehodet, noe som skjer automatisk.

Syrefaste skruer for lang levetid
HDS skruene er syrefaste og kan dermed brukes uansett miljø eller størrelse på terrassen. Skruene tåler bevegelser i trevirket og passer utmerket til brygger, terrasser ved sjøen eller på fjellet.

ESSVE anbefaler å laske bjelkene der terrassebordene må skjøtes, eller legge dobbelt bjelkelag. Dette for å få plassert HDS-skruene noe lenger fra endene enn ellers.
Hos denne kunden valgte vi å feste skjøtene fra oversiden med de samme HDS-skruene. Denne skruen har et mindre hode enn tradisjonelle terrasseskruer. Det gjør at oppflising av trefibre reduseres til et minimum, og overflaten blir tilnærmet like glatt som om skjøtene ikke var skrudd.

– Behovet for lasking eller bredere bjelkelag vil avhenge litt av hvor godt materialene er tørket og hvor mye spenn det er i bordene, sier Helge Rognes.
Han kommer garantert til å anbefale bruk av skjult innfesting med ESSVE HDS-skruer til flere av sine kunder.

For mer info, se www.essve.no/hds