TERAJOINT® – kraftig, fritt bevegelig fugesystem for betonggulv

Dato: 21 Nov 2022

TERAJOINT® STRONG setter standarden når det skal velges et kantforsterkende fugesystem, for fritt bevegelige fuger i betonggulv for industri og næring.

Industrigulv er overflater som i vesentlighet utsettes for tung belastning og konstant bruk, slik at det er svært viktig med en solid gulvløsning tilrettelagt tempoet til industrimiljøets daglige drift. Dette for å ha unødige bekymringer for skader forårsaket av feiltilpassede- og mekanisk nedbrytning av gulvfuger, tilfeldige sprekkdannelser oppstått under betongens krymp- og herdeprosess, eller ved senere termisk bevegelse.

Peikkos kantforsterkende fugesystem TERAJOINT® – designet for etablering av bevegelsesfuger med kantforsterkning av stål, og permanent forskaling med lastoverførende komponenter. TERAJOINT® hjelper til slik at industrigulvet kan oppfylle de estetiske, miljømessige og funksjonelle krav, ved at fugesystemet aktivt utjevner den termiske ekspansjon og kontraksjon av betonggulvet i takt med temperatursvigninger. TERAJOINT® egner seg til alle utførelsesmetoder og større arealer med betonggulv på grunn, samt også dersom grunnen er pelestabilisert.

Peikkos prefabrikkerte fugesystem består av tre kategorier, hvor alle kan benyttes i gulvklasse 1.

TERAJOINT®, TERAJOINT® STRONG og WAWEJOINT® er som standard tilpasset gulvtykkelser fra 100 - 300 mm. For tykkere gulv prefabrikkeres fugesystem etter kundens ønske.

TERAJOINT® er utviklet for moderat og middels belastning – fugeåpning inntil 15 mm

TERAJOINT® STRONG er designet for å møte tunge belastninger – fugeåpning inntil 30 mm

WAWEJOINT® er spesialdesignet for at gaffeltruck e.l. får jevn passering av gulvfuge – fugeåpning inntil 30 mm

TERAJOINT® og TERAJOINT® PLUS er tilgjengelig i vanlig stål, rustfritt stål, varmgalvanisert og til og med syrefast finish, noe som gjør den til en ideell løsning selv for de mest krevende driftsmiljøene. Kan også suppleres med prefabrikkerte X-kryss og T-kryss, samt avrundede R-seksjoner.

DiagramDescription automatically generated

 

 

TERAJOINT®, TERAJOINT® PLUS og WAWEJOINT® – kan benyttes ved gulvklasse 1. samt også den strengere gulvklasse FM1 TR34 Concrete Industrial Ground Floors 4th Edition, hvor det stilles svært høye krav til flat- og jevnhet på betonggulv hvor plaseres høye reoler og/eller det benyttes gaffeltrucker som opererer i høyder over 13 m.

 

 

Peikko solutions for industrial flooring

Fremragende gulvkonstruksjon med TERAJOINT®

TERAJOINT®, TERAJOINT® PLUS Teknisk manual

WAWEJOINT® Teknisk manual

Peikko Designer® | FLOOR JOINT 

Referanseprosjekter Peikko Norge AS

EDENS HAGE, NYBYGG FOR HØGSKOLEN

EDENS HAGE, NYBYGG FOR HØGSKOLEN

Nybygg | Bergen | 330 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Bergen på 5 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...