Stoneart koksgrå takskifer

Stoneart koksgrå takskifer

Stoneart takskifer har blitt levert i det norske markedet i mer enn 15 år og på mer enn 500 bygg. Skiferen er testet hos Sintef og en rekke andre laboratorier i Europa og resten av verden. Ettertraktet med sitt vakre spill i mørke gråtoner.

Den koksgrå skiferen importeres fra Galicia i Spania og Lushan i Kina. Den spanske skiferen er den mest utbredte i verden. Leveres som rektangulært format. Lushan er et område med store forekomster av høy kvalitet leirskifer der det hadde vært skiferbrudd i 600 år. Her produseres skiferheller i alle formater i flere størrelser.

Spesialformat takskifer
Stoneart koksgrå takskifer kan leveres i alle størrelser for restaureringsprosjekter. Stoneart kan gi pris og leveringstid med basis i tegning av takskiferen og mengde.

Firkantskifer
Stoneart koksgrå firkant leveres i to størrelser, 40x40 og 47x47 cm. Tykkelse ca. 14 mm. Vekt ca. 45 kg/kvm. Skiferen er klippet på de to synlige kantene.

Firkantskifer er det mest solgte takskiferformatet. Leggesystemet gir god utnyttelse av skiferen og større heller – som gir en flott visuell effekt også på avstand. Firkantformatet er et norsk format som er lite brukt i andre land. Dette gjør at norske skifertak skiller seg ut fra takene en ser i Europa og andre steder i verden. Firkantskifer passer til alle typer bygg både i tradisjonell og moderne stil.

Lappskifer
Stoneart
koksgrå lappskifer lagerføres i format 30×50 cm som gir ca. 14,5 heller pr m². Tykkelsen er ca. 14 mm og vekt ca. 60kg/m². Lappskifer leveres også etter mål til restaureringsprosjekter.

Lappskifer – betegnes også som dråpeskifer, tungeskifer eller hanskebak – er et mye brukt format på boliger i bystrøk, bygårder og offentlige bygg. Formen gir et vakkert mønster med horisontale og diagonale linjer. Lappskifer er et format som vi ser i mange størrelser. Ofte produsert av lokale skifer fra skiferbrudd som ikke lenger er i drift.

Rektangulær
Stoneart leverer koksgrå rektangulær takskifer i to størrelser. 25x40 og 30x50 cm. Rektangulær takskifer er også levert til mange restaureringsprosjekter på spesialmål.

Rektangulær takskifer er et format som gir et strammere uttrykk enn firkant- og dråpeskifer. Legges i et system med dobbel overlapp, noe som gjør at mindre enn halve skiferhelle er synlig. Vanlige formater gir fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter. Rektangulært format er mye brukt i Europa og resten av verden.

Vekt på rektangulær takskifer er 60 til 75 kg pr kvadratmeter ferdig lagt, avhengig av tykkelse og overlapp. Systemet gir skiferhellene understøtte og gjør at taket har god styrke med skifertykkelse på 8 mm og oppover.

Relaterte produkter

Cupa Fasadeskifer

Cupa Fasadeskifer

Cupa fasadeskifer er et ventilert fasadesystem med. En skifer med de beste eg...


Norsk skifer til fasaden

Norsk skifer til fasaden

Stoneart fasadesystem med skinner og kroker leveres med norsk skifer fra Oppd...


Stoneart Steinpanel SmartSystem

Stoneart Steinpanel SmartSystem

Steinpanel fra Stoneart er et naturprodukt av skifer satt sammen av erfarne f...


Stoneart Steinpanel Proff

Stoneart Steinpanel Proff

Steinpanel Proff er en ny produktserie med større steiner i 2-3 cm tykkelse m...


Nyheter Stoneart AS

10 grunner til å velge fasadeskifer

10 grunner til å velge fasadeskifer

Skifer er et naturprodukt med lange tradisjoner i norsk byggeskikk. På tak vi...

7 grunner til å velge skifertak

7 grunner til å velge skifertak

Det vakreste taket - og mange andre gode grunner til å velge skifertak!

Med skifer bygger du for fremtiden!

Med skifer bygger du for fremtiden!

Skifer er et naturprodukt med lange tradisjoner i norsk byggeskikk. På fasade...

Skifer på fasaden -  et miljøvennlig og vedlikeholdsfritt alternativ

Skifer på fasaden - et miljøvennlig og vedlikeholdsfritt alternativ

Første kvartal 2022 flyttet eierne inn i de 42 nye leilighetene i Fridas hage...