Stockholm Furniture Fair 2013: Nyheter fra Vestre

Dato: 25 Feb 2013

ICON and EZ er to helt nye produktserier i Vestres kolleksjon. Den veletablerte og prisbelønte møbelserien APRIL er supplert med avfallsbeholdere i fire størrelse og barstol. De nyere FORUM- og DIALOG-seriene har henholdsvis innlemmet sykkelstativ og plantekasse i sine produktfamilier. Vestre presenterte seks rykende ferske nyheter under årets messe og introduserte resirkulert plast og Lamitec høytrykkslaminat i sitt materialsortiment.


ICON benk
ICON er en dynamisk og leken nykommer fra Vestre. Med en skulpturell form og høyglanset overflate, står den i spennende kontrast til omgivelsene. Sitteflaten er generøs og har en liten ryggstøtte i bakkant som definerer formen. Velg mellom polert aluminium eller lakkerte endelokk, gjerne i kombinasjon med innebygget lyskilde som gir vakre opplyste uterom.
ICON er produsert i karbonkompositt eller glassfiber i valgfri farge. Velg mellom understell i en skive av flattstål som boltes eller frittstående med stålrørsben. Understell og armlener (valgfritt) i syrefast stål. Endestykker i polert aluminium eller glassfiberkompositt. Lyskilde i endestykkene er 12V (ekstratutstyr).

Design: Bård Eker Design. ICON produseres i Fredrikstad.


EZ benk
Hvor lite skal til for å lage en moderne og komfortable benk som tilfredsstiller kravene til universell utforming? Utgangspunktet for designertrioen Voll, Borgersen og Oloffson var å skape mest mulig sittekomfort ut av minimal ressurs- og materialforbruk. Det er ikke bare et krevende eksperiment, men også et viktig prinsipp for en bærekraftig utvikling. Resultatet ble en stilren og funksjonell benk med rygg, armlene og anbefalt sittehøyde som kun består av seks komponenter. EZ [ˈē-zē] er selve essensen av en benk – Simple made EZ.

Design: Espen Voll, Tore Borgersen & Michael Olofsson


APRIL barstol
APRIL er en serie med stilrene benker, bord og stoler i mange ulike varianter, som har mottatt Norsk Designråds Merket for God Design. Nå suppleres serien med barkrakker og avfallskasser. APRIL barstol er tilpasset en moderne bys ulike behov til utemøbler på offentlige steder eller uterestauranter. Barstolen tilbys både som fast og svingbar, og kan støpes ned, forankres med fotplate eller som frittstående.

Design: Espen Voll, Tore Borgersen & Michael Olofsson


APRIL avfallsbeholder
APRIL avfallsbeholder leveres i fire ulike størrelser i to høyder og to bredder: 75, 90, 145 og 175 liter. Innkast fra toppen, som er vinklet svakt utover slik at overflatevann ledes bort. Beholderne består av en boltkonstruksjon i varmforzinket stål og eventuelt lakkert i valgfri RAL-farge. Avfallsposen fjernes effektivt og ergonomisk sidelengs ved hjelp av en hengslet dør med bevegelig sekkring.

Design: Espen Voll, Tore Borgersen & Michael Olofsson


FORUM sykkelstativ
Ofte finnes det ikke sykkelparkering der du ønsker å låse sykkelen din, og da prøver du å finne et egnet sikringssted som et gjerde eller en stolpe. Designernes ambisjon var å utvikle et optimalt sykkelstativ for stødig og ryddig sykkelparkering. Løsningen var å forme en sykkelparkering med større flater og dermed forhindre at rekker med sykler velter. FORUM sykkelparkering tilbys i to bredder, 30 og 70 cm, med varmforzinket stål og kan lakkeres i valgfri RAL-farge. FORUM sykkelstativ supplerer benk- og bord som ble lansert under fjorårets Stockholm Furniture Fair.

Design: Espen Voll, Tore Borgersen & Michael Olofsson


DIALOG plantekasse
DIALOG-serien myker opp i et ofte hardt utemiljø, og utfordringen er å kombinere estetikk, funksjonalitet og den sosiale rammen. Bruken av diagonal symmetri går igjen som et tema og plantekassen fremstår som en skulpturell ramme for blomster og busker. DIALOG plantekasse utgjør en trio sammen med benk og avfallsbeholder som mottok Norsk Designråds Merket for god design i 2010.

Design: Alan Hagerup


CITY pant
Veldig mange av oss kaster flasker som kan pantes i offentlige avfallsbeholdere. Dette kan være en viktig inntekt for mennesker som har lite og som bruker tid på å lete fram tomgods i avfallsbeholdere. Dette kan føre til spredning av søppel. En kommune ga Vestre utfordringen å lage en ny versjon med separat oppsamling av drikkeemballasje. På denne måten bidrar CITY pant til bevisstgjøring av kildesortering og en mer hygienisk oppsamling av flasker. Vestre står alltid til tjeneste for å finne mulige spesialtilpasninger for ulike behov!

Design: Jahn Aamodt, Roy Fiddaman & Jarle Slyngstad


Nye materialer i Vestres sortiment:


ACCEPTOR kildesortering med Lamitec
ACCEPTOR Lamitec høytrykkslaminat (HPL) tilpasset innendørsbruk på skoler, universitet, kontorer, kjøpesenter og lignende. Fordelen med å bruke Lamitec innomhus er at det har nesten halve vekten av stål og kan lett plasseres og omplasseres ved behov. HPL er svært slitesterkt og kan utsettes for slag og støt, vær og vind, varme og kulde, og kan dermed også brukes utendørs. Leveres i flere ulike farger.

Design: Artur Wozniak


APRIL benk med resirkulert plast
Klassikeren APRIL benk kan nå leveres med sitteflater og rygg i resirkulert plast, i fargene sort og grå. Plastspilene består av resirkulert materiale som gamle plastflasker, støtfangere og andre bildeler i plast.

Design: Espen Voll, Tore Borgersen & Michael Olofsson


Vestres stand A42:11 presenterer også følgende produkter:


CODE modulbenk
CODE er et modulbasert møbelsystem som kan brukes til å bygge sosiale konstruksjoner der mennesker møtes. Det moderne og minimalistiske formspråket vil gli godt inn i både byer og naturen. CODE er avanserte byggeklosser som åpner for utallige kombinasjoner når du først knekker koden. NYHET 2013: Vestre har lansert en animasjonsfilm for å illustrere CODEs uendelige muligheter.

Design: Johan Verde og Hong Ngo-Aandal


STOOP møtested Fast Company kåret Vestre STOOP til én av fjorårets 32 beste produktnyheter!
STOOP er et sittemøbel som er inspirert av hvordan du sitter og bruker trapper i det offentlige rom. En offentlig trappebenk som symboliserer det urbane og lar folk møtes på en mer uformell, fleksibel og sosial måte. Et møtested i tre høyder som ikke bare fungerer som benk eller benkebord, men også som en urban tilskuerplass. STOOP kan stå alene, eller settes sammen i ulike kombinasjoner. Sitteflater er enten av sportsdekke av resirkulert gummi eller trespiler i Linax linoljeimpregnert furu. Ståldetaljer er av varmforzinket stål, med eller uten pulverlakkert overflate. Velg mellom nesten 200 RAL-farger.

Design: Julien De Smedt Architects

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår