Søylesko fra Peikko

Dato: 27 Feb 2019

Har du irritert deg over korrigerte rør og utstikkende jern? Vi har bolteløsning for prefab søyler; Raskt, effektivt, og ingen staging. To mann og en kranfører monterer fort 6 søyler i timen!

HPKM® søylesko er et produkt for rask og sikker forbindelse mellom prefabrikkerte betongsøyler og fundamenter, eller mellom prefabrikkerte betongsøyler. Det er et allment, gjennomtestet og godkjent produkt for ulike typer prefabrikkerte søyler.

HPKM® søylesko brukes sammen med HPM® forankringsbolter eller COPRA® forankringskoplinger for å skape momentstive søyleforbindelser. Søylesko støpes inn i prefabrikkerte betongsøyler, mens forankringsbolter støpes inn i underliggende fundamenter eller andre søyler. På byggeplasser blir søyler festet på forankringsbolter og justert til riktig nivå og vertikal posisjon ved å stramme muttere og skiver på forankringsbolter. Til slutt blir fugen under søylen understøpt før søylen belastes. I sluttfasen fungerer fugen som en armert betongkonstruksjon når betongen er herdet.

Midlertidig avstiving er ikke nødvendig i montasjefasen for søylen. Det er vanlig at fire søylesko er nok for å skape en momentstiv forbindelse. Peikkos produktutvalg inkluderer tilbehør for enkel montering av søylesko. HPKM® søylesko-forbindelsene er ETA godkjent (ETA-13/0603) og de kan også bli produsert i henhold til ACI 318M-11.


 

Referanseprosjekter Peikko Norge AS

EDENS HAGE, NYBYGG FOR HØGSKOLEN

EDENS HAGE, NYBYGG FOR HØGSKOLEN

Nybygg | Bergen | 330 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Bergen på 5 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...