Solcellepaneler for bygningsfasader fra Ruukki

Dato: 26 Mai 2015

Ruukki kompletterer sitt produktutvalg som utnytter solenergi med et nytt solcellepanel som monteres på fasaden på bygninger. Ruukki® solcellepanel produserer strøm til bygningen av sollyset og det kan monteres både på nye bygninger og bygninger som skal pusses opp.

Solcellepanelene egner seg spesielt godt til bygninger innen detaljhandel og industri samt til lager- og logistikkbygg.

”Solcellepaneler i fasaden er et klart bevis på bedriftens miljøbevissthet. Solcellepanelene produserer en del av den strømmen som bygningen bruker. Bedrifter kan med god samvittighet utnytte bruken av solenergi i sitt ansikt utad, for eksempel ved å beregne det årlige strømforbruket til utstyr som blir erstattet med solenergi, konstaterer André Otnes, Business director fra Ruukki.

Solcellepanelene monteres med et montasjesystem utviklet av Ruukki. Ruukkis leveranser inkluderer også elektriske kabler og transformatorer.

”Solcellepaneler som er montert i full vegghøyde deler opp og gir rytme til lange og noen ganger kjedelige fasadeløsninger. Med lister blir sluttresultatet en flott fasade”, konstaterer arkitekt Petteri Lautso fra Ruukki.

På en flate på 50 kvadratmeter oppnås en effekt på opptil 8 kWh. En slik helhet krever 30 samleenheter. En slik investering koster cirka 125 000 kroner.

Ruukkis produktutvalg omfatter også Liberta™ Solar fasadekassetter som produserer strøm av sollyset og som også fungerer som fasade på bygninger.


Les mer
Ruukki® solcellepanel, Solenergisystemer for vegger

Referanser
Skolefasade genererer elektrisitet fra sollys

Ytterligere informasjon: André Otnes, Ruukki, tel. 92 25 07 91

Referanseprosjekter Ruukki

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Lørenskog Vinterpark, SNØ skihallen

Nybygg | Lørenskog | 700 Mnok

Nybygg av idrettsbygg/gymsal i Lørenskog. Selve byggingen startet mai 2018 me...

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Kabelgata 51 Kulturtårn på Økern

Rehab | Oslo | Uoffisiell

Rehab av kulturhus som består av en bygning i Oslo på 11 etasjer hvor den ene...

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår