Smart vannsikkerhetssystem fra Grohe AG

Dato: 23 Jan 2018

GROHE Sense er en vannsensor man plasserer på gulvet. Den oppdager vannlekkasjer og varsler huseier umiddelbart. Sensoren overvåker også romtemperatur og fuktnivå, oppdager frostrisiko og gir deg advarsel om nivåene er for høye eller lave. Flere sensorer i hjemmet gjør sjansen for å oppdage lekkasjer større, slik at huseier kan reagere raskt og forhindre skader.

Sense Guard installeres i hovedvannrøret og avdekker frostrisiko eller sprekker i rørsystemet. Den stopper automatisk vannstrømmen dersom en lekkasje er på gang. En mikrolekkasjetest utføres en gang i døgnet for å avdekke selv den minste lekkasje i kaldtvannsrøret. Systemet måler vannkonsumet og overvåker kontinuerlig vanntrykk og temperatur.

Kombinasjonen av Sense Guard og Sense gjør vannsikkerhetssystemet komplett. Kombinasjonen gjør også at økt fuktighet oppdages raskt. Systemet er basert på trådløs LAN- teknologi, kontrollert gjennom GROHE ONDUS App – selve navet i Sense-systemet. Appen lar deg kontinuerlig overvåke og kontrollere Sense og Sense Guard, når som helst og hvor som helst. Brukeren mottar varsler på sin smarttelefon hvis et vannproblem oppstår i hjemmet. Vannet kan også skrus av gjennom appen for å forhindre skade, for eksempel når man er bortreist. I tillegg kan brukeren holde kontroll på vannbruken gjennom appen.

Vannskader er blant de vanligste skadene i hjemmet. Mange nordmenn reiser på hytta eller tar weekendturer til utlandet om høsten og faren for vannskader er dermed enda høyere fordi man ikke selv kan passe på. Med GROHE Sense kan man derimot overvåke vannsituasjonen hjemme, også når man er på borte og senke risikoen for vannlekkasje betraktelig.