Slik hjelper GROHE deg til et effektivt og miljøvennlig vannforbruk

Dato: 13 Mai 2014

Kampen for energieffektivisering

Dagens samfunn blir stadig mer preget av de utfordringene miljø og klima bringer med seg, noe som resulterer i at forbrukerne stller strenger krav til de produktene de kjøper. Ressursorienterte forbrukere vet nemlig å oritentere seg etter hvor energieffektive deres utvalgte produkter er.

GROHE har både teknologier og produkter som tar opp kampen om å redusere inngrepet på miljøet. GROHE SilkMove® ES Kaldstart er en teknologi utviklet til våre servantarmaturer som gir kaldt vann ved å bruke midtposisjonen på servantarmaturets hendel. Dette eliminerer start av kranen med vann i lunken tilstand, og hvis man skal ha varmt vann, dreier man hendelet til venstre som vanlig. På denne måten reduserer GROHE SilkMove®ES sløseri av varmt vann og sparer både energi og miljø.GROHE SilkMove®                                                                                                            GROHE SilkMove®ES


GROHE SilkMove®ES Kaldstartsarmaturer
Flere av GROHEs allerede kjente servantarmaturer finnes nå med Kaldstart, heriblant Eurosmart (Grohe Nr: 2337110E) og Eurosmart Cosmopolitan (Grohe Nr: 2337700E), Eurostyle (Grohe Nr: 2337410E) og Eurostyle Cosmopolitan (Grohe Nr: 2337420E), samt Essence (Grohe Nr: 2336800E).


GROHE Kaldstartsarmaturer


GROHE EcoJoy™

EcoJoy™ er navnet på en annen GROHE-teknologi som sparer både energi og miljø. Alle GROHEs EcoJoy™ -produkter er systematisk utviklet for å bespare vann og energi, slik at verdifulle ressurser blir bevart. Disse produktene er utstyrt med vannbesparende teknologi som etterkommer forbrukerens vannbehov uten å måtte inngå kompromisser. Vannstrømningen overstiger aldri mer enn 5.8 liter per minutt, og er med det like snill mot lommeboken som den er mot miljøet. EcoJoy™-produktene kommer i et praktisk og attraktivt design, og inkluderer også en temperaturbegrenser som kan justeres til ditt behov, som åpner for ytterligere effektiviseringsmuligheter.

GROHE kan tilby komplette baderomsløsninger med EcoJoy™-produkter, for eksempel dusjtermostatene Grohtherm 1000 (Grohe Nr: 34451000) og Grohtherm 1000 Cosmopolitan (Grohe Nr: 34332000), samt dusjsettet New Tempesta Cosmopolitan (Grohe Nr: 27600000).GROHE-produkter med EcoJoy™


Energibesparelser med Kaldstart og EcoJoy™
Potensielle energibesparelser for private husholdninger ved å bytte til servantarmaturer med GROHE SilkMove®ES Kaldstart og EcoJoy™.Scenario 1*:

Daglig håndvask for en familie på 4

  • Varighet: Ca 10 sekunder
  • Antall ganger per dag: Ca 20 ganger
Energibesparelse = 1,273.76 kJ

80%


Scenario 2*:

Daglige morgen- og kveldsrutiner for en familie på 4

  • • Varighet: Ca 60 sekunder
  • • Antall ganger per dag: Ca 8 ganger
Energibesparelse = 764.36 kJ

20%*Beregningene er utført av GROHE AG og basert på tester av GROHE EcoJoy-produktene, ved bytte fra GROHE Eurosmart EcoJoy (Grohe Nr: 3292500E) til GROHE Eursmart EcoJoy med Kaldstart (Grohe Nr: 2337010E).


GROHE SilkMove®ES Kaldstart og GROHE EcoJoy™ kan kjennetegnes ved følgende merker: