Skjult innfesting med Edgefast gir det beste resultatet

Dato: 27 Apr 2022

Bjørn Harald sverger til spikerpistolen Edgefast når han skal bygge terrasse.

Bjørn Harald Lislegaard, håndverker og eier av firmaet Bygg og Membran, bygger terrasser flere terrasser i året. De har stort sett skrudd terrassegulvene tidligere, men da de fikk muligheten til å teste Edgefast ble spikerpistolen raskt en ny favoritt.  

- Jeg blir veldig gira på nye verktøy, og i et stort prosjekt der kunden hadde et høyt budsjett spurte jeg om han ville ha skjult innfesting. Det sa han ja takk til, noe som gjorde at jeg fikk muligheten til å teste spikerpistolen.

Kundene blir storfornøyd med en stilren og eksklusiv terrasse  
Det er stort sett Bjørn som spør kundene om de ønsker skjult innfesting, da mange kunder ikke vet hva det er. Det er litt dyrere enn tradisjonell montering, sier Bjørn, - Men har kundene budsjettet til det sier de nesten utelukkende ja og resultatet er virkelig verdt investeringen.

Skjult innfesting gir en overflate uten synlig skruer eller spiker, noe som ikke bare gir et stilig og eksklusivt resultat, men det er enklere å vedlikeholde terrassen. En stor bonus for kunden er at det ikke dannes hverken sprekker eller fliser i terrassebordene.

Bjørn fremhever at den store fordelen med spikerpistolen Edgefast er at man oppnår et pent og strøkent resultat. Hvis du gjør alt riktig ser du ingen tegn til festemidlene fordi du skyter dem inn istedenfor å skru. Hullene, eller «sårene», der spikerne er festet til terrassebordene, blir nemlig så små.

-  Du vil aldri kunne skru dem for langt inn. Denne metoden å feste terrassebordene på er også bedre for trevirket. De svært små hullene forebygger også vannsamling der spikeren er festet, noe som forlenger levetiden til terrassen.

Her er Bjørns beste tips om hvordan du bruker Edgefast på best mulig måte:

 • Ikke gå for fort fram: Bruk litt tid til å bli kjent med verktøyet – det handler ikke om å gå så raskt til verks som mulig fra begynnelsen. Men etter hvert gjør man jobben mer effektivt, og resultatet blir pent og stilrent.
   
 • Pass på at linjen blir rett fra starten: Mål ut fra veggen så linja blir rett i forhold til hvordan terrassen skal se ut, sett en skrue i hver ende i ytterlekta med en snor imellom slik at det blir rett. Man må passe på at dette er i orden allerede i første og andre terrassebord.
  - Vi gikk litt for hardt på i starten, og endte med å klemme på for mye slik at vi klemte spikeren ut av linja, forteller Bjørn.
   
 • Én holder og én spikrer: Når du skyter i bordet fra siden vil trevirke stå imot, og terrassebordet vil flytte seg noen millimeter hvis ikke noen holder det på plass. For best mulig resultat er det lurt å være to om jobben.
   
 • Husk å laske: Skal du bygge terrasser som er lengere enn lengden på terrassebordene må du skjøte med flere bord i lengden. Du trenger en lask per bord, og det er viktig å bruke god teknikk. Ikke skyt i den ytterste centimeteren på terrassebordet, og la det være 2-3 mm mellom skjøtene for at ikke vann skal bli sittende fast. Det forkorter nemlig terrassens levetid.

Vil du teste Edgefast – klikk her: