Si hei til eRange – Neste generasjon ladestasjoner fra DEFA

Dato: 5 Feb 2019

Etter oppkjøpet av Salto Ladestasjoner i fjor har DEFA opplevd eventyrlig suksess innenfor elbillading. Nå lanseres neste generasjon ladestasjoner, med et helt nytt nivå av brukervennlighet og driftssikkerhet. Med ny teknologi følger også et nytt navn - DEFA eRange!

eRange blir tilgjengelig i følgende varianter; eRange Uno, eRange Duo og nyheten eRange IQ som lanseres i løpet av våren.

eRange Uno kommer med ett uttak eller én fast kabel. Den erstatter Saltoboksen, som nylig ble testvinner for brukervennlighet, sikkerhet og pålitelighet hos den tyske bilinteresseorganisasjonen ADAC.

eRange Duo kommer med to uttak som tidligere DobbeltSalto.

eRange IQ har smart styring og kontroll, og lanseres i en rekke varianter frem mot sommeren.

På overflaten vil eRange Uno og eRange Duo ligne sine forgjengere, men på innsiden har det skjedd mye. eRange tilfredsstiller alle krav og internasjonale standarder med forbedret sikkerhet, stabilitet og funksjonalitet.

For installatøren – enklere installasjon og konfigurasjon

eRange blir langt enklere å installere og konfigurere enn tidligere,  både som frittstående stasjon og i anlegg. For å få til dette har vi utviklet Charge Point Configurator (DEFA CPC), et nytt konfigurasjonsverktøy som gjør hele installasjonsprosessen enklere. Verktøyet kan konfigurere kontrollenhet (EVCC), kortleser (RFID) og strømmåler, og anlegg med CLU.

Charge Point Configurator erstatter tidligere verktøy, og er tilgjengelig som programvare for Windows via installatørportalen på salto.no, og som app til Android-telefoner fra Google PlayMerk at dette verktøyet er helt nødvendig for å kunne installere eRange ladestasjoner og at det må lastes før installasjon på PC eller Android-telefon.

Sikkerhet og brukervennlighet:

Våre eRange ladestasjoner tilfredsstiller alle nye krav og standarder og har en rekke funksjoner som øker sikkerheten ytterligere. Blant annet kontrollerer sensorer kontinuerlig at bilen lader som den skal, at alle komponenter fungerer og at stasjonen ikke blir for varm. Ved tegn til varmgang stanses strømtilførselen automatisk. Jordfeilvernet utløses selvsagt også automatisk ved tegn til fare.

Ladestasjonene har flere lysindikatorer, som gjør det enklere for installatøren å feilsøke, og enklere for elbileieren å lese ladestatus.

Øvrige opplysninger

De ulike modellene av eRange vil overta samme EL-nummer som sin forgjenger, og gjøres tilgjengelige etter hvert som dagens Saltobokser tømmes fra lager. De nye ladestasjonene vil fortsatt kunne installeres sammen med eldre versjoner av Saltoboksen, men krever ny konfigurasjon. OBS! Gamle RFID braketter vil ikke passe på de nye stasjonene. Nye braketter med nye el. nr. lanseres snart.

Informasjon om produkter og installasjon finnes i installatørportalen på salto.no. Her kan du også lage deg en bruker om du ikke allerede har tilgang.

Produkter bestilles gjennom Berggård Amundsen.

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår